Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit növekedésének hat szakasza

2017. szeptember 17. 03:00 - K. Juc

cce693407c2e03764513d10e8a71573d--number-six.jpg

„Akinek van hite, annak minden lehetséges.” (Márk 9:23b, GNT fordítás)

A leggyakrabban talán a következő kérdést teszik fel nekem mint pásztornak: „Miért történik ez velem? Nem értem!” Amikor nem érted a hit hat szakaszát, amin keresztül Isten a jellemedet építi, akkor biztosan elbátortalanodsz majd. Az is lehet, hogy tele leszel nehezteléssel, és egészen biztosan aggódni fogsz. Lehet, hogy félelmeid lesznek a jövővel kapcsolatban, vagy depresszióba esel. De a lényeg, hogy ha nem érted a folyamatot, amin Isten éppen keresztülvezet, akkor nem fogsz tudni együttműködni vele. Ha viszont megérted a hit hat szakaszát, akkor képes leszel megállapítani, hogy “Most éppen a negyedik szakaszban vagyok” – vagy pedig a hatodikban, esetleg a másodikban.

A Máté 9:29-ben a Biblia ezt mondja: „Történjen veled a te hited szerint!”. Ez a kulcs a nagy kalandhoz, amit Jézus Krisztus követése jelent. Isten így szól: „Te döntöd el, mennyire áldom meg az életedet. Te hiszel, és én megteszem. Te hiszel, én pedig áldást adok."

A hit olyan, mint egy izom, tehát fejlődik. Képes megerősödni vagy elgyengülni, attól függően, hogy mennyit használod. Isten nagyon kiszámítható folyamaton keresztül építi a hitedet. Ha megérted, akkor együtt tudsz vele működni.

Isten először ad egy álmot az életedre vonatkozóan, amivel kapcsolatban azután döntést kell hoznod. A harmadik szakasz a várakozás, amikor arra vársz, hogy Isten a saját időzítése szerint cselekedjen. A következő szakasz a nehézségek szakasza, amikor Isten megpróbál. Ezután pedig lehet, hogy még zsákutcába is jutsz, ahol már szeretnéd feladni, a végén viszont Isten mindig elhozza a szabadulást, amely a hit hat szakasza közül az utolsó.

A Márk 9:23 szerint: „Akinek van hite, annak minden lehetséges.” (GNT fordítás)

Szeretnél nagyobb hitet, ahogy belevágsz ebbe a kalandba Istennel? Először meg kell értened a hit hat szakaszát, amelyen Isten keresztülvisz, hogy ne veszítsd el a bátorságodat, amikor nem látsz azonnali eredményt vagy nem kapsz azonnali választ. A következő napokban ezt a hat szakaszt fogjuk tanulmányozni.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Szerinted a hit különböző szakaszai közül Isten éppen melyiken visz téged keresztül?
  • Hogyan reagálsz arra, amit Isten szeretne megtanítani neked ebben a szakaszban, ill. arra, ahogyan próbára tesz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.10.)   

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása