Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tanulmányozd az igazit, hogy felismerd a hamisat!

2017. október 13. 03:00 - K. Juc

bible-reading.jpg

„Mivel csak a törvényeid adhatnak nekem bölcsességet és megértést, ezért nem csoda, hogy gyűlölök minden hamis tanítást.” (119. Zsoltár 104, TLB fordítás)

Egyedül akkor ismerhetjük fel, hogy valami hamis, ha ismerjük az igazit. Az Amerikai Kincstár úgy képzi ki az ügynököket a hamis bankjegyek felismerésére, hogy hosszasan tanulmányozniuk kell az eredetit – meg kell tapintaniuk és fel kell tudniuk ismerni. A hamisításnak sok módja létezik, az igazi bankóknak viszont csak egy típusa van.  

Remek alapelv az oktatásban, hogy először az igazit kell alaposan áttanulmányozni, ahhoz hogy képesek legyünk észrevenni, hogy valami nem valódi. Ezért annyira fontos Isten Igéjét is tanulmányoznunk: mert ha ismerjük a Biblia igazságait, ki tudjuk szűrni a hamis tanításokat.  

Manapság sokan bedőlnek ostobaságoknak, mert nem ismerik az igazságot. És mivel nem ismerik az eredetit, nem tudják kiszúrni a hazugságot.

A zsoltáros így ír erről: „Mivel csak a törvényeid adhatnak nekem bölcsességet és megértést, ezért nem csoda, hogy gyűlölök minden hamis tanítást.”(119. Zsoltár 104, TLB fordítás)

De hogyan érjük el, hogy több időnk jusson Istenre?

Töltsünk kevesebb időt a képernyő előtt! Töltsünk kevesebb időt a kütyüjeinkkel és a kedvenc sportcsapatunknak szurkolva!

Manapság, mire egy átlagos amerikai diák leérettségizik, már több mint 30 ezer órát töltött képernyő előtt (beleértve a videójátékokat, tabletet, laptopot és a televíziót).

Kitalálja valaki, mennyi időbe telik végigolvasni a Bibliát – annak mind a 66 könyvét? Csupán 80 órába!

Időnk tehát van rá. A kérdés az, hogy mivel fogjuk tölteni az időnket? Isten nekünk adta Igéjét, hogy megadja a bölcsességet, amire szükségünk van, hogy beteljesedett és termékeny életet élhessünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Miként tapasztaltad meg, hogy valaki a Biblia olvasása által bölcsebb lett?
  • Hogyan segített a Biblia tanulmányozása valakinek az ismerőseid közül?
  • Rendszerint mi tart vissza attól, hogy több időt tölts bibliaolvasással?  

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.06)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása