Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Találj olyan barátokat, akik építenek téged

2017. október 14. 03:00 - Lilla:)

"Ne tévelyegjetek: „A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!" (I. Korinthus 15:33.)

Őszintén egyetértek azzal, hogy Isten azt szeretné, legyenek nem-hívő barátaid. Isten szeretné hogy mindenkit szeress, légy kedves mindenki irányába és légy képes bárkinek segíteni. Ha nincs egyetlen nem-keresztény barátod sem, akkor nem lesz körülötted senki, akinek hallania kellene az Örömhírt.

A legjobb barátaidnak viszont kereszténynek kellene lenniük, erős hívőknek.

Mindig sokkal egyszerűbb valakit lehúzni mint felemelni. Ezért kell megbizonyosodnod afelől, hogy azok az emberek akikkel időt töltesz a jó irányba terelnek. Nekik építeniük kellene téged, nem pedig eltörni.

Hol szeretnél lenni 10 év múlva? Milyen ember szeretnél lenni? Mondj nekem magadról két dolgot és én megmondom hol leszel anélkül, hogy ismernélek. Mondd el nekem, hogy milyen emberekkel töltöd az időd és miket olvasol. Ez a két tényező meghatározza a jövődet.

A Biblia azt tanítja, hogy "Ne tévelyegjetek: „A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!" (I. Korinthus 15:33.)

A barátaid túl fontosak ahhoz, hogy csak véletlenszerűen válassz. Céltudatosnak kell lenned. Ezért van szükséged egy gyülekezeti otthonra. Ismerkedj meg a gyülekezeti tagokkal. Építs kapcsolatokat. Csatlakozz egy kiscsoporthoz.

Vagy indíts te egy csoportot! Gyűjts össze néhány keresztény barátot a munkahelyről vagy a szomszédságból és kezdjétek el együtt tanulmányozni a Bibliát mondjuk ebéd alatt. Szükséged van keresztény barátokra. Tégy lépéseket azért, hogy építsd ezeket a kapcsolatokat!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Nézd meg életed kulcsbarátságait. A legközelebbi barátaid hogyan segítik a lelki elköteleződésed - segítik egyáltalán?
  • Hogyan veszed észre, hogy egy barátság rossz azért, mert te - vagy valaki más - szerencsétlen döntést hozott a múltban?
  • Mit tehetsz azért, hogy több keresztény barátot szerezz ezen a héten?
  • Hogyan lehetsz te olyan barát, aki másokat épít?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása