Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kérd Istentől a lehetetlent

2017. október 21. 03:00 - nagynikoletta

„Kiálts hozzám és én válaszolok. Olyan csodálatos és bámulatos dolgokat mondok neked, amelyeket egyedül soha nem érthetnél meg.” (Jeremiás 33:3, The Message fordítás)

Dániel nagyszerű példát mutat nekünk arra, hogyan kezeljük a lehetetlen helyzeteket. Dániel próféta könyvének 2. fejezetében, amikor felkérték arra, hogy fejtse meg Nabukodonozor király álmát, Dániel olyan módon reagált, amiről példát vehetünk.

Korábban említettük, hogy Dániel nem esett pánikba, hanem próbálta megérteni, hogy mi állhat a király kérésnek hátterében, aztán több időt kért, és összegyűjtött egy csapatot, aki imádkozik érte.

De Dániel maga is imádkozott és kérte Istent, hogy segítsen neki természetfeletti módon.

Amikor lehetetlen helyzetbe kerülsz, se a tehetségeddel, se a logikáddal, se a képzettségeddel nem fogod tudni megoldani a problémádat.

Egyedül Isten képes megoldani azt.

Ezért imádkoznod kell és kérned kell Isten természetfeletti segítségét. Isten ezt mondta Jeremiásnak, aki Dániellel egy időben élt: „Kiálts hozzám és én válaszolok. Olyan csodálatos és bámulatos dolgokat mondok neked, amelyeket egyedül soha nem érthetnél meg.” (Jer 33:3, The Message fordítás)

Dánielnek éppen erre volt szüksége. Szüksége volt arra, hogy az Úr megmutassa neki azt, amire magától sosem jött volna rá.

Dániel akár ezer éven át is találgathatott volna, sosem fejtette volna meg a király álmát. Azonban Isten egy pillanat alatt meg tudta mondani neki.

A Biblia azt mondja, hogy azért nincs valamink, mert nem kérjük.

Sokszor azért marad el Isten áldása az életünkben, mert nem kérjük tőle.

Életem során többször is átéltem már ezt. Olyan szokatlan problémákkal szembesültem, amelyeket egyedül nem voltam képes megoldani. Így hát imádkoztam.

És Isten válaszolt. Az életem megválaszolt imák sorozata.

Szeretném, ha Isten ugyanezt tenné a te életedben is.

Kérj tőle! És kérd el tőle az életedre vonatkozó áldásokat!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Tapasztaltad már, hogy az ima hatására csoda történt azoknak az embereknek az életében, akiket szeretsz és fontosak számodra?
  • Hogyan válaszolt Isten az imákra a te életedben?
  • Mi tarthat vissza attól, hogy kérd Isten áldásait az életedre?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása