Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Büszkeség: vedd észre az intő jeleket

2017. október 31. 03:00 - csmsdvd

„Azért, ó, király, fogadd meg a tanácsomat: Hagyj fel vétkeiddel, légy igazságos, és gonoszság helyett bánj irgalmasan a szegényekkel! Így majd boldogan élhetsz sokáig.” Dán 4:24 (GNT szerint 4:27)

Nagyon gyakran, amikor jól megy a szekerünk, nem vesszük észre a közelgő bukás intő jeleit.

A büszkeségünk elvakít. Ugyanúgy, ahogy a rivaldafény a színpadon.

Ezért szoktam mondani azoknak, akik nagy sikereket értek el az életükben, hogy menjenek haza és nézzék meg nem bűzlik-e valami, a saját szennyes ki van-e mosva, sepertek-e saját házuk táján. Amikor jól megy, ne feledkezzünk meg, honnan indultunk és az intő jeleket vegyük figyelembe.

Nebukadneccar élete jó példa erre. Istennek gondja volt erre a pogány királyra, és figyelmeztette, mi vár rá, ahogy Dániel könyve 4 fejezetében leírja. Az Úr nemcsak úgy, minden szó nélkül vette el a hatalmát. Álomban jelenítette meg mi vár rá, és Dániellel elmondatta, megmagyaráztatta mi vár Nebukadneccarra, és azt is, hogyan tudja elkerülni. Olvasd el te is, és tanulj belőle. Ennél tisztábban te sem láthatsz.

Dániel azt mondta a királynak: „Azért, ó, király, fogadd meg a tanácsomat: Hagyj fel vétkeiddel, légy igazságos, és gonoszság helyett bánj irgalmasan a szegényekkel! Így majd boldogan élhetsz sokáig.”

Dániel tehát három lépést tolmácsolt: Ne vétkezz tovább, tedd azt, ami helyes és légy irgalmas a szegényekkel. Az eredmények majd ezután jönnek.

A király azonban nem vette a jelet.

Lehet, hogy te sem veszed?

Lehet, hogy konfliktusod van egy kapcsolatban, de nem foglalkozol vele, mert a másik problémájának gondolod. Isten azonban azt szeretné megláttatni veled, hogy a te életviteledben mi nincs rendben.

Lehet, hogy van egy szenvedélyed, ami miatt folyamatosan megszégyenülsz, mert kellemetlen helyzetbe kerülsz.

Lehet, hogy zűrzavarok és félreértések vannak az életedben. Ez annak a jele, hogy Istennel a kapcsolatod rendezetlen. Életedet a saját fejed szerint akarod élni.

Isten intő jeleket küld, ezeken keresztül figyelmeztet: Állj meg! Ne vétkezz tovább! Térj vissza hozzám!

Ha letértél az útról, Isten int téged, mert annyira szeret, hogy figyelmeztet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen intő jeleket láttál, amit az emberek nem vesznek figyelembe? Láttad-e bukásukat, miután ezeket nem vették figyelembe?
  • Milyen intő jeleket nem vesznek észre az emberek, és miért nem veszik észre?
  • Volt-e olyan intő jel a múltadban, amit nem vettél észre?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása