Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Második lépés krízisben: Koncentrálj és keresd Istent

2017. november 15. 03:00 - Lilla:)

"Szeretem azokat, akik engem szeretnek és azok akik engem keresnek, megtalálnak." (Példabeszédek 8:17., ISV fordítás)

books-2158773_1280.jpg

Mindannyiunk életében vannak olyan krízishelyzetek amik mindent próbára tesznek, beleértve az Istenbe vetett bizalmunkat is. Dániel részletes leírást ad számunkra az ilyen helyzetekben való imádkozásra.

Hat fontos tanítást találhatunk a Bibliában Dániel könyvének 9. részében. A legutóbbi áhítatban megnéztük mi az első - engedjük Istent szólni hozzánk, még azelőtt, hogy mi szólnánk hozzá.

A következő lépés az imádságban ha Isten válaszát kérjük krízisben, hogy minden figyelmünket szenteljük Istennek és az ő keresésének.

Dániel ezt teszi a Dániel 9:3/a-ban: "Az Úr Isten felé fordítottam arcomat, keresve őt" (ESV fordítás)

Ez egy alap kapcsolati tanács, mely működik az Istennel való kapcsolatodon túl is. Bármelyik kapcsolatodon javíthatsz, ha ténylegesen odafordulsz a másik emberhez és figyelsz rá, amikor beszél hozzád. Amikor a feleségem beszél hozzám, felé fordítom az arcom. Már több mint 40 éve házas vagyok. Csak azt mondhatom, hogy ez bőségesen megtérül a kapcsolatunkban. Nagyon szereti ezt, mert tudja, hogy kizárólagosan élvezi a figyelmemet.

Azzal hogy odafordulsz valaki felé, megmutatod neki, hogy figyelsz rá. Ezt megteheted Istennel is. Fizikailag nézz az ég felé. Ha tudsz, menj ki az udvarra és nézz a mennyek felé ahogy imádkozol.

Ténylegesen fordulj Isten felé, hogy igazán rá tudj koncentrálni és keresni tudd őt. Ez alapvető fontossággal bír egy krízisben (és életed minden pillanatában).

Az Ámosz 5:4/b-ben Isten azt mondja: "Engem keressetek, és éltek!" (NIV fordítás) Nem éltek igazán hacsak nem keresitek őszintén Istent.

Gyakran kerülünk krízishelyzetekbe, mert leállunk Isten keresésével egy-egy hirtelen jött körülmény miatt. Ahhoz, hogy kikerülhessünk ezekből a helyzetekből, másképp kell cselekednünk.

Isten által garantált a siker, de csak akkor, ha őt keresed. Azt mondja nekünk: "Szeretem azokat, akik engem szeretnek és azok akik engem keresnek, megtalálnak." (Példabeszédek 8:17., ISV fordítás)

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Mit mondanál, mennyire összpontosítasz Isten akaratának keresésére az életed minden területén? Szánj egy kis időt ennek megválaszolására és dönteni ez ügyben! Mit tehetsz azért, hogy állhatatosabb legyél?
  • Hol zavarnak meg leggyakrabban imádkozás közben?
  • Hol tudsz teljes mértékben Istenre koncentrálni imádkozás köznem?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása