Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hited hegyeket mozgathat

2018. január 02. 03:00 - csmsdvd

 „Jézus így válaszolt nekik: Higgyetek Istenben! Bizony mondom nektek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magad a tengerbe! - és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik, annak megadatik az. Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek.”  (Márk 11:22-24)

bled-1899264_1280.jpg

A hit ajtót nyit a csodák felé. Amikor a Bibliát és a történelmet tanulmányozod, tapasztalhatod, hogy valahányszor Isten a Földön jár és csodát tesz, azt valaki hitéért cselekszi.

Jézus a Márk evangéliumának 11:22-24 verseiben azt mondja, „Higgyetek Istenben! Bizony mondom nektek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magad a tengerbe! - és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik, annak megadatik az. Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek.” A hit hegyeket tud megmozgatni!

Isten ezt a világot egymásra épülő törvények szerint teremtette és a hit törvénye egy magasabb rendű törvény, mint a természettudományi törvények. Ezért van a csodának helye. Ettől van az, hogy amikor hittel kérünk, a hit törvénye lép életbe, ami sokkal többet tud tenni, mint a fizikai törvényei.

Képes-e Isten manapság is csodát tenni? Természetesen tud. Valahányszor hittel hívsz, Isten csodákat tesz, minden egyes alkalommal. A kérdésem feléd az, hogy milyen hegyeket kell a te életedben elmozdítani? Van-e olyan dolog, amit te már eldöntöttél, hogy sohasem fog megváltozni? Ha igen, akkor ez egy önbeteljesítő jóslat. Te honnan tudhatnád, hogy sosem fog változni? Lehet, hogy Isten a te hited által szeretné felülírni a természeti törvényt. Ő ilyeneket tett és tesz mostanában is az egész világon. Isten ilyen hegymozgatóként végzi a dolgát. Ne kételkedjél, ne becsüld alá azt, amit ő szeretne tenni a te életedben.

Máté 13:58 szerint Jézus “nem is tett ott sok csodát hitetlenségük miatt”

Mondhatnád te is: “Semmilyen csodát nem látok az életemben.” Hogyan látod ezt a kérdést? A félelem vagy a hit szemüvegén keresztül? A hit ajtót nyit a csodák felé.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen imádsággal hagytál fel az életedben, mert azt gondoltad, hogy úgysem következhet be?
  • Mit gondolsz, Isten milyen hozzáállást vár el az ilyen imádságokhoz? Mit szeretne, ha hittel tennél?
  • Mi volt az, amit a hit és nem a félelem szemüvegén keresztül láttál?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.26.)

Szólj hozzá!
Címkék: félelem hit csoda

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása