Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az igazi hit cselekvő, sosem tétlen

2018. január 15. 03:00 - Lilla:)

"Mikor tanuljátok végre meg, hogy 'hinni' semmit nem ér ha nem teszitek azt, amit Isten vár tőletek? Az a hit mely nem jár jó cselekedetekkel, nem igazi hit." (Jakab 2:20., TLB fordítás)

A hit egyszerűen csak egy életfelfogás? Néhányan így látják - egy keresztény passzív hozzáállással csak azt várja, hogy mit tartogat számára Isten: előrelépés, rák, depresszió, árulás, áldás, jólét vagy igazságtalanság. Lehet azt mondják: "Meglátom mit tesz értem Isten, aztán úszok az árral". Ez azonban ostoba beszéd.

A hit cselekszik. Nem tétlenkedik. Odaszánással jár. Vess egy pillantást az életstílusodra és nézd meg milyen cselekedetek követték a hited. Ha igazi hittel rendelkezel, ebből látszani fog.

Ha megkeresztelkedtél, megvallottad a hited Istennek és a körülötted lévő embereknek is. Azt mondtad: "Benne vagyok!" Ezzel azonban nincs vége a keresztségnek - távolról sem! Mi mást tehetsz még? Elkezdheted követni Jézus példáját. A hit azáltal bizonyosodik be ahogy élünk. Félre ne értsd! Nem a tetteiden múlik a megváltásod. A dolgok, amiket csinálsz - ahogy jársz a világban, éled mindennapjaid - nem juttatnak be a Mennybe. A tetteid által nem válsz kereszténnyé, azok mutatják meg, hogy keresztény vagy.

Íme néhány további lépés a hitben járásban:

  • Ünnepeld a kegyelem bőkezű ajándékát. Megmenekültél, mert Jézus annyira szeret téged és azt akarja, vele légy a Mennyben. Dicsérd ezért!
  • Mutasd ki a hited. A jegygyűrű senkit nem tesz házassá, de tisztán látható módon jelzi, hogy az vagy. Épp így a megkeresztelés sem juttat be a Mennybe, de az engedelmesség egyik megnyilvánulása (Jézus meghagyta nekünk, hogy keresztelkedjünk meg és kereszteljünk meg másokat.)
  • Oszd meg a hited a körülötted lévő emberekkel. Ha izgatott vagy amiatt, amit Isten véghez vitt az életedben, akkor miért nem osztod meg másokkal? Ennek rengeteg módja van. Kapcsolódj be egy szolgálatba. Szó szerint milliónyi lehetőség van rá. Mutasd be Jézust az embereknek és szeresd őket úgy, ahogy Jézus is tette. Ez egy olyan lehetőség, ami határtalan örömöt tud okozni - neked is és annak az embernek is, akit Krisztushoz segítesz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen konkrét módokon tudod kimutatni mások felé a hited?
  • Gondolkozz el kicsit, mi a te válaszod a következő hittel kapcsolatos párhuzamra: A jegygyűrű senkit sem tesz házassá, de tisztán látható módon jelzi, hogy az vagy.
  • Mondj néhány példát, hogyan tudod megosztani másokkal a hited? Kik jutnak eszedbe, miközben ezen gondolkodsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.01.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása