Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A legjobb élet megéléséhez juss hozzá a legjobb információhoz

2018. február 13. 03:00 - daniella_89

„Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, ami Isten szájából származik”. (Máté 4:4, NLT fordítás)

_c23c1b80-0608-11e7-87c7-5947ba54d240.jpg

Ha azt szeretnéd, hogy egészséges legyen az elméd, akkor az igazsággal kell táplálnod.

Mindannyian tisztában vagyunk a táplálkozás fontosságával. A jó ételek és a megfelelő kalóriák erősebbé, egészségesebbé tesznek és több energiát adnak. A nem megfelelő kalóriabevitel és az egészségtelen ételek ártanak a testednek. Hasonló alapelven működik a gondolati világod is: nem szeméttel vagy méreggel kell táplálnod az elméd, hanem az igazsággal.

Egyszer abban a kiváltságban részesültem, hogy előadást tarthattam az Oxford Egyetemen, és az ottlétem alatt meghívást kaptam egy találkozóra az Oxford Analytica-hoz - egy csoporthoz, amelyről még sosem hallottál, de hatalmas befolyással bír a földön. Mindennap reggel 6 óra tájban, az Oxford vezető ösztöndíjasai összegyűlnek egy szobában, hogy tudósítást kapjanak arról, mi történt az előző 24 órában a világ különböző országaiban – a Kínában bekövetkező gabonaár emelkedésétől kezdve a Közel-Keleti zavargásokig. Azután döntést hoznak, hogy mit szükséges ezekről közzétenni. 11 órára egy riportot küldenek bizonyos csoportoknak – mint például a CIA és vezető vállalatok –, akik súlyos dollárokat fizetnek ezért az információért.

Az Oxford Analytica-t arra az ötletre alapozták, hogy a legjobb vezetők akkor tudják a legjobb döntéseket meghozni, ha a legjobb információk birtokában vannak. Még akkor is, ha jó vezető vagy, de nincs meg a legmegfelelőbb információd, nagy eséllyel hozol rossz döntést.

A legjobb élethez, melyet Isten neked szán a legjobb információra van szükséged. Ezt pedig Isten igéjében találod.

A Biblia a Máté 4:4-ben ezt mondja: „Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, ami Isten szájából származik.” (NLT fordítás).

Isten azt akarja, hogy meglegyen a legjobb információd és így, a legjobb döntéseket hozhasd meg elfogadva Isten legjobbját az életedre. Ezt teszed, ha Isten igéjével táplálkozol a napod folyamán, minden napon. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a reggeli rutinod legfontosabb része?
  • Hogyan foglalod bele a napi ritmusodba Isten igéjének tanulmányozását és memorizálását? Ha még nem része a rutinodnak, hogyan kezdheted el gyakorolni ezt a szokást?
  • Milyen módszerek vannak arra, hogy Isten igéje tápláljon titeket együtt, mint család vagy, mint közeli barátok?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.02.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása