Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízz Istenben, segítségedre lesz a szükségben

2018. március 02. 03:00 - csabanagy89

 „Akkor ezt mondta Jákobnak: Bocsáss el, mert hajnalodik! Ő azt felelte: Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz engem.” (1Mózes 32:26)

02-23-18-transformed-trust-god-for-the-help-you-need.jpg

Nyilvánvaló, hogy amikor Isten és Jákob elkezdték birkózásukat, Isten azonnal felül tudott volna kerekedni Jákobon és le tudta volna zárni a harcukat. Miért hagyta hát Isten, hogy folytatódjon a küzdelmük?

Íme a lecke: Amikor Isten megenged az életedben bizonyos válságokat, azokra nem ad azonnal megoldásokat. Hagyja, hogy folytatódjon az egy ideig, mert látni szeretné, hogy közeledésed valóban komoly és őszinte. Ha Isten minden imádságra azonnali választ adna, akkor jogosan gondolhatnánk, hogy Ő egy automata: dobj be egy imát és vedd el azonnal, amit csak szeretnél.

El sem tudnám mondani, hogy mennyi embertől hallom: „Rick, én pénzügyi csodáért imádkozom az életemben. Csordultig vagyok adóssággal, valóban csak a csoda segíthetne.” Néha legszívesebben azt mondanám: És valami csoda folytán kerültél ekkora válságba? A válasz legtöbbször nem. Néhányan rossz szokásokkal rendelkeznek, amely csapdában tartja őket. Mások ostoba pénzügyi döntések sorozata miatt jutnak szegénységbe. A legtöbben azonban csak szimplán többet költenek, mint amennyi pénzt keresnek, vagy nem takarékoskodnak, hogy a szűkösebb időkben is biztosítsák megélhetésüket.

Miért várod Istentől, hogy Ő rendezze el a tartozásaid? Ha Isten azonnal megsegítene egy ilyen pénzügyi válságban, amely a rossz döntéseid miatt született, akkor újra és újra beleesnél ugyanazokba a hibákba, és ismét túlköltekeznél. Akkor nem tanulnál fegyelmet, a pénz kezelését, bölcsességet és kitartást. Isten azonban nem csak arra kötelezi el magát, hogy megsegít, de közben építi és formálja is a jellemed.

Ha éppen válsághelyzetben vagy, tarts ki! Ne add föl! Ne rohanj el! Ne próbálj meg könnyű kiutat találni! A legtöbb problémád az életben nem egy éjszaka alatt jött létre, lehet, hogy már évek óta fokozódik a baj, lehet, hogy hosszú esztendők során kialakult rossz szokások miatt kerültél most ide. Tehát Istentől sem várhatod el, hogy egy szempillantás alatt megoldást kínáljon. Olyan ez, mint hagymát pucolni: egy időben csak egy réteget távolítunk el. A jó hír az, hogy nem vagy egyedül. Isten itt van veled és érted. Amikor segítségét kéred, bízz benne, Ő segítséget nyújt, a megoldásban pedig felfedezheted az ő bölcsességét és áldását.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan formálta Isten a jellemed, amikor nem adott egyből megoldást egy válsághelyzetben?
  • Mi az a fontos igazság az életedben, amit Isten a legutóbbi krízisedben tanított neked?
  • Milyen módon formál jelenlegi helyzetedben Isten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.02.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása