Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minden hibánk és kudarcunk Istenhez hozhatjuk

2018. április 05. 03:00 - magyarosijulia

„Segítséget fog küldeni a Mennyből, hogy megszabadítson engem az Ő szeretete miatt." (Zsoltárok 57:3, TLB fordítás)

Van egy tévhit, amely szerint meg kell tisztítanom a tetteimet mielőtt Istenhez jöhetnék. „Össze kell szednem magam, össze kell szednem mindent! Van néhány dolog, amit rendbe kell tennem az életemben, utána pedig mehetek Istenhez."

Olyan ez, mintha fogat mosnánk mielőtt a fogorvos megtisztítaná a fogaink, vagy elmosnánk az edényeket mielőtt betesszük a mosogatógépbe, vagy kitakarítanánk a házat mielőtt megérkezik a takarítónő. Miért tennénk ilyesmit?

Az igazság az, hogy Isten nem várja el tőlünk, hogy megtisztítsuk tetteinket mielőtt hozzá fordulunk – Jézus halála és feltámadása biztos megnyilvánulása ennek! Jézus kitárta karjait, és azt mondta: „Ennyire szeretlek! Most pedig jöjj, ahogy vagy!"

A Biblia azt írja a Zsoltárok 57:3-ban, hogy „Segítséget fog küldeni a Mennyből, hogy megszabadítson engem az Ő szeretete miatt." (Zsoltárok 57:3, TLB fordítás). Ezt tette Jézus húsvétkor, és ezért hozhatjuk minden hibánk és kudarcunk Istenhez!

Valószínű te is ismersz olyan embereket, akik úgy gondolják, hogy Isten sosem fogja őket szeretni, hiszen annyi hibájuk van és akkora kudarc az életük. De ismered azt az igazságot is, hogy Isten azt szeretné, hogy úgy jöjjenek hozzá, ahogy vannak.

Segíts ezeknek az embereknek meghallani a jó hírt Jézustól. Hívd meg őket a gyülekezetbe ezen a húsvéton. Annyira egyszerű dolog megtenni, de örökkévalóságig tartó eredménye lehet!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen mértékben hiszed el, hogy meg kell tisztítanod a tetteid, mielőtt közeledsz Istenhez?
  • Hogyan tapasztaltad Isten szeretetének erejét az életedben?
  • Kik azok az emberek, akiket ezen a húsvéton gyülekezetbe hívhatsz? Kötelezd el magad erre!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása