Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három mentális gát, ami megakadályozza, hogy meghalld Isten hangját

2018. április 12. 03:00 - magyarosijulia

„Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és minden gonoszságot, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket." (Jakab 1:21, NLT fordítás)

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy egy mobiltelefonnak különböző erősségű a jele. Ugyanez érvényes rád is: helyes pozicióban kell lenned ahhoz, hogy meghalld Isten hozzád intézett. szavait

Időnként nem adunk lehetőséget Istennek, hogy hozzánk beszéljen. Mi már eldöntöttük magunkban, azt akarjuk tenni, amit mi akarunk, nem azt, amit Isten szeretne, hogy tegyünk. A szívünk kemény, és nem vagyunk hajlandóak meghallani Istent.

Amikor bezártad az elméd, természetes, hogy Isten nem fog szólni!

De ha őszintén akarod hallani Istent – és melyik hívő nem akarja? –, akkor meg kell értened, hogy mi az, ami megakadályozza, hogy meghalld az Ő hangját. Három mentális gát van, ami zárva tartja az elméd Isten beszéde és üzenete előtt.

1. Büszkeség. Ha úgy gondolod, hogy nincs szükséged Istenre az életedben, és magad akarod megoldani a dolgaid, valószínűleg nem hallgatsz Istenre. A büszkeség távol tart attól a lehetőségtől, hogy megtudd, hogy Isten mit akar mondani.

2. Félelem. A legytöbb ember nem hallja meg Istent, mert fél az Ő szavától. Lehet, azt gondolod, ha meghallod Isten hangját, vagy megérzed az Ő vezetését, valamilyen vallásos fanatikussá vállsz.

3. Keserűség. Amikor ragaszkodsz a fájdalmaidhoz, a nehezteléshez vagy a haragodhoz, nem fogod tudni meghallani Istent, mert a szíved kemény. Rideggé és védekezővé válsz, még Isten szeretetével szemben is!

Lehet, hogy nagy fájdalmad van, amit ezen a héten, illetve évekkel ezelőtt okoztak neked, és te még mindig ragaszkodsz hozzá. El kell mondanom, hogy muszáj elengedned! Nem valaki más miatt, hanem a saját magad javára! A neheztelés megöl téged! A neheztelés egy saját magadnak okozott seb, ami megengedi a múltadban levő embereknek, hogy ma is bántsanak. El kell engedned, de nem azért, mert megérdemlik a megbocsátást, hanem azért, mert tovább kell lépned az életedben! Meg kell szabadulnod a keserűségtől, a félelemtől és a büszkeségtől, amelyek mind távol tartanak attól, hogy meghalld Isten hangját, és megéld az Ő célját az életedben!

A Jakab 1:21-ben ez áll: „Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és minden gonoszságot, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket."

A szelíd fogadás azt jelenti, hogy elengeded a büszkeséget, és nem próbálsz görcsösen mindent a kezedben tartani. Ez a kulcsa annak, hogy megnyisd az elméd és a szíved, hogy meg tudd hallani Isten szavát.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Hogyan hallhatod meg Isten hangját és érezheted az Ő vezetését? Hogyan beszélt már veled?
  • Milyen változtatásokat kell meghoznod az életedben, hogy megszabadulj a tisztátalanságtól és gonoszságtól, és meghalld Isten hangját?
  • Néha miért társítjuk az Isten hangjának meghallását a vallási fanatizmussal?

 * (Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása