Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szánj időt a csendességre

2018. április 19. 03:00 - gabormel

„Keress egy csendes, félreeső helyet, ahol nem csábít a kísértés, hogy szerepet játssz Isten előtt. Csak légy ott olyan egyszerűen és őszintén, amennyire tőled telik. A figyelem középpontja rólad Istenre irányul, és el kezded érezni Isten kegyelmét.” (Mt 6:6, The Message)

lake_08.jpg

Nem fogod meghallani Isten szavát, ha az életedet zaj veszi körül. Egyedül és csendben kell lenned ehhez. Mi ezt hívjuk elcsendesedésnek.

Jézus így szól a Mt 6:6-ban: „Keress egy csendes, félreeső helyet, ahol nem csábít a kísértés, hogy szerepet játssz Isten előtt. Csak légy ott olyan egyszerűen és őszintén, amennyire tőled telik. A figyelem középpontja rólad Istenre irányul, és el kezded érezni Isten kegyelmét.” (The Message)

Ez a kulcsa annak, hogy meghalld Isten hívó szavát, és meglásd az életedre rendelt tervét: Isten találkozni akar veled.

Fel kell ismerned, hogy nem te vársz Istenre, hanem Ő vár rád. Isten azért teremtett téged, hogy kapcsolatban legyél Vele. Azt akarja, hogy minden nap töltsd vele az idődet, hogy naponta találkozzatok. Isten vár!

Manapság elég nehéz egyedül lenni egy csendes helyen. Nem tudom, tisztában vagy-e azzal, hogy mennyi zaj veszi körül minket. Az autóban mindig szól a rádió, vagy éppen fülhallgató van a füledben, esetleg a Bluetooth van bekapcsolva állandóan. Minden váróhelyiségben, áruházban és liftben szól a zene. Az életedben nagyon kevés idő van, amelyet igazán csendben tölthetsz el.

Ha gyerekeid is vannak, akkor ez még nehezebb! De hadd adjak egy kis reményt! A történelem egyik nagyszerű asszonyának, Susanna Wesley-nek 18 gyermeke született. Az egyik fia, John, a Metodista egyház megalapítója, akinek nagy szerepe volt a kereszténység elterjesztésében Amerikában, míg a másik fia, Charles, több mint 6000 egyházi éneket írt.

18 gyermek mellett hogyan jut időd egy kis egyedüllétre? Életrajzában az olvasható, hogy Susan Wesley minden délután a kedvenc hintaszékében, kötényét a fejére téve ült egy órán keresztül. A gyerekei tudták, hogyha az anyjuk fején kötény van, akkor egyik gyerek sem zavarhatja meg őt, következmények nélkül!

Wesley elmondása szerint az anyja imái alakították az életét. Ha kétségbeesetten Istent keresed, akkor találsz időt az egyedüllétre. Szánj időt arra, hogy csendben légy és találkozz az Úrral! 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Naponta mennyi időt töltesz csendben?
  • Hogyan segíthetsz megértetni a családoddal, hogy szükséged van a csendre, hogy támogassanak benne, ne pedig megvonják tőled?
  • Milyen hatással lehet a családodra és a saját életedre a csendesség?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása