Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A sietés az imádság halála

2018. április 23. 03:00 - magyarosijulia

„Légy csendben az Úr jelenlétében, és várj türelemmel, hogy Ő cselekedjen." (Zsoltárok 37:7, NLT fordítás)

Az ok, amiért a legtöbb ember sosem hallja meg Istent beszélni, hogy soha nem lassítanak le annyira, hogy lehetőséget adjanak Istennek beszélni. A sietés az imádság halála! Le kell lassítanod, csendben kell lenned, és reménykedően kell várakoznod.

A legjobb módja ennek, ha korábban kelsz fel, és nem kell rohannod, így több időt tölthetsz Istennel, és vele kezdheted a napodat.

Ha azt mondanám, hogy holnap hajnali négykor Anglia királynéja, az Egyesült Államok elnöke és a pápa egyszerre akarna találkozni veled személyesen, valószínűleg le sem feküdnél! Vennél egy fürdőt, vagy talán még kettőt is! Keresnél egy éjszaka is működő fodrászatot vagy szépségszalont, új öltönyt vagy ruhát vásárolnál, és kicsípnéd magad. Legalább egy félórával korábban érkeznél a találkára.

De tudod mit? A világegyetem Teremtője találkozni akar veled holnap reggel! Még ki sem kell öltöznöd, még a pizsamádban is elmehetsz. Az otthonod sem kell elhagynod. De be kell tábláznod egy időpontot! Ez azt jelenti, hogy abba kell hagynod valamit, hogy megtehesd azt, amit Isten akar. El kell döntened, hogy mi a fontosabb számodra: még egy félóra szórakozás, vagy Istennel való találkozás minden reggel?

A napod tele van mindenféle fontos felelősséggel, elkötelezettségekkel és tevékenységekkel. De az Istennel való találkozás a legfontosabb időpont a holnapi időbeosztásodból!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen változást észlelsz az életedben, amikor kitartóan és értelmesen csendességet tartasz?
  • Milyen személyeket, tevékenységeket vagy elköteleződéseket választottál az Istennel töltött idő helyett?
  • Milyen változtatásokat tudsz meghozni az időbeosztásodban és prioritásaidban, hogy az Istennel töltött idő minden felett legyen?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása