Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten miért nem mondja meg, mi a következő lépés?

2018. május 10. 03:00 - FAmelita

„Ha ígéretet teszel Istennek, ne késlekedj annak betartásával, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban.” (Prédikátorok könyve 5:4 NLT fordítás)

magpie-3339083_1280.jpg

Amikor keresed Isten akaratát az életedre fontos, hogy megérts egy nagyon lényeges dolgot: Istennek nem kötelező megmutatnia a második lépést, mielőtt kész lennél az elsővel. Akár mondogathatod is, hogy „Én akarom tudni Isten tervét a karrieremmel/ házasságommal kapcsolatban!”, de Isten azt mondja „Kezdjük az alapoknál! Olvasod a Bibliád? Jársz kiscsoportra? Adsz tizedet? Egyáltalán beszélgetsz velem?”. Azt akarja, hogy előbb azokat a dolgokat tedd, amiket már megmutatott neked, amiken keresztül meg tudja neked mondani, mi a következő lépés.

Szóval, van olyan dolog, amit meg kellett volna tenned, de nem tetted meg? Miért van ez így? Az igazság az, hogy nem te vársz Istenre, hanem Ő vár rád.

Talán már egy éve jársz a gyülekezetbe és meg kellene tenned a következő lépést: tagságot vállalni. Talán imádkoztál bemerítésért, akkor írd fel a naptáradba. Talán egy kis csoportnyi embert kerestél, akikkel közösségben élhetsz, akkor kezdj egy házi csoportot a saját otthonodban. Talán Isten megmutatta, hogyan formált téged egy misszióra, akkor keress egy olyan módot, amin keresztül szolgálhatsz másokat.

Kérlek, ne tedd egy másik hétre vagy évre azt a feladatot, amit már most megmondott Isten, hogy végezz el.

Mire vársz?

A prédikátorok 5:4 ezt mondja „Ha ígéretet teszel Istennek, ne késlekedj annak betartásával, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban." Ne késlekedj. Tedd meg azt, amit már meg tudsz tenni. 

Imádkozz ma így: 

"Istenem, szükségem van a te vezetésedre az életemben. Hitből kérlek, hogy irányíts engem. Segíts figyelnem a válaszodat, hogy ne váljak túl elfoglalttá ahhoz, hogy meghalljalak. Atyám, kérlek segíts, hogy mikor nem értelek, tudjak bízni benned és megérthessem azt, hogy neked van egy ösvényed, ami a javamat szolgálja. Istenem, mi a következő lépés? Segíts megtennem azt, amit már rég meg kellett volna tennem. Segíts, hogy ne váljak frusztrálttá. Segíts benned bíznom, nem pedig félelemmel telítődnöm. Jézus nevében. Ámen."

* (Daily Hope by Rick Warren, 2018.05.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása