Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy lépés, ami segít abbahagyni az aggódást

2018. május 21. 03:00 - FAmelita

Adjátok minden gondotokat és aggodalmatokat Istennek, akinek, gondja van rátok (1 Péter 5:7 NLT fordítás)

Több kell a puszta akarat erőnél ahhoz, hogy abba tud hagyni az aggódást. És ezt már te is nagyon jól tudod, mert biztos, hogy te is próbáltad már. Azt gondoltad 'ezért nem kellene aggódnom',de azóta is aggódsz érte.

Ahogy mondtam több kell puszta akaraterőnél, hogy abba tudd hagyni az aggódást. Négy dologra van szükség hozzá:

1. Meg kell ismerned Istent.

Jézus azt mondja a Máté 6:22 "Azok az emberek, akik nem ismerik Istent és azt, hogy hogyan végzi a hatalmas tetteit"(Messenger fordítás). Ha nincs kapcsolatod Istennel, akkor minden okod meg van az aggódásra. Meg kell ismerned Istent! Ha hívő vagy tudod, hogy van egy Mennyei Atyád, aki megígérte, hogy törődik veled. Te Isten gyermeke vagy, és a gyermekeinek kiváltságaik vannak. Amikor aggódsz Isten ezt mondja 'Te az én gyermekem vagy. Akkor miért viselkedsz úgy mint egy árva?'

2. Isten kell az első helyre raknod az életed minden területén.

A Máté 6:31-33 ezt mondja "Egyáltalán ne aggódjatok, hogy lesz-e elég ételetek, vagy ruhátok...a ti Mennyei Atyátok pontosan tudja mire van szükségetek, és meg is fogja adni azt nektek, ha neki adjátok az első helyet az életetekben és úgy éltek,ahogy Ő várja tőletek azt." (TLC fordítás). Amikor kiveszed Isten az életed centrumából és bármi mást teszel oda- nem számít, hogy az mennyire jónak tűnik- el kezdesz aggódni.

3. Egyszerre csak egy napot élj meg.

A Biblia azt mondja "Tehát ne aggódjatok a holnapért, mert a holnapnak meg lesz a maga aggodalma. Minden napnak meg van a maga baja." (Máté 6:34 NCV fordítás). Ha a holnapért aggódsz, nem tudod élvezni a mát. Lemaradsz a mai nap áldásairól. Rendben van, hogy tervezel a holnappal, de a mában kell élned. Ugyanúgy, ha folyton a holnapért aggódsz, akkor a jövő egyre inkább el fog nyomni. De ha Istenre figyelsz, Ő meg fogja adni a kellő kegyelmet és erőt a dolgokhoz, ha odaérsz. Most csak a mai naphoz van szükséged erőre.

4.Meg kell bíznod Istenben, hogy gondot visel rólad.

 

 

"Adjátok minden gondotokat és aggodalmatokat Istennek, akinek, gondja van rátok"(1 Péter 5:7 NLT fordítás).
Hogyan csináld ezt? Az egyik,hogy el kezded memorizálni Isten ígéreteit a Bibliából. Ezek egyfajta biztosítási irányelvek a hívők számára. Mikor tudod, hogy valami be van biztosítva, már nem aggódsz érte. A másik módja az imádkozás. Ha legalább annyit imádkoztál érte, mint amennyit aggódtál, akkor sokkal kevesebbet aggódsz máris.

Mi az eredménye ennek a négy lépésnek? Hihetetlen béke az elmében: "Megtapasztaljátok Isten békéjét, ami sokkal csodálatosabb, mint sem hogy az emberi elme felfoghatná." (Filippi 4:7 TLB fordítás)

Így imádkozz ma: 'Drága Atyám, beismerem, hogy gyakran elfelejtem,hogy velem vagy. Gyakran elfelejtem, milyen vagy. Meg tudsz bocsátani nekem ezért? Szükségem van rá, hogy jobban megismerjelek. Szükségem van rá, hogy jobban megismerjem a Te Szavadat és ígéreteidet. Segíts mindenben téged tennem az első helyre. Segíts egyszerre egy napban élnem. Segíts abbahagynom az aggódást a holnapért, és helyette arra figyelnem mit csinálsz az életemmel most. Bízni akarok az ígéretedben, hogy minden egyes szükségletemről gondot viselsz-anyagi, kapcsolati, lelki, társas, spirituális, érzelmi. Segíts jobban bíznom benned és kevesebbet aggódnom. Jézus nevében, Ámen!'

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása