Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan tarthatod meg a lelkesedésed

2018. június 02. 03:00 - FodorImi

„Soha ne legyetek lelkesedés híján, őrizzétek meg a lelki buzgóságotokat miközben az URat szolgáljátok. Legyetek örvendezők a reménységben, türelmesek a nyomorúságban, kitartóak az imádságban!” (Róma 12:11-12, NIV fordítás)

Céljaid eléréséhez tudnod kell, hogy hogyan tarthatod fenn a lelkesedésed hosszútávon.

Ralph Waldo Emerson mondta: „Soha, semmi nagyszerű dolog nem valósult meg lelkesedés nélkül.” Teljes szívemből hiszem ezt. Igaznak találtam az életemben. Szenvedélyesnek, lelkesnek kell lenned, különben soha nem fogsz eljutni a célvonalig.

A legtöbb ember egy lelkes személyként tekint rám, és az is vagyok. De nem egy hét vagy egy hónap óta vagyok lelkes. Lelkesedésem nem fogyott el egy, öt, sőt, tíz év alatt sem. Folyamatosan lelkes vagyok a kitűzött céljaimért, több mint 30 éve!

Hogyan lehet ezt megtenni? Hogyan maradhatsz lelkes nap-nap után a késedelmek, nehézségek, határidők, problémák, nyomás és kritika ellenére? Hogyan maradhatsz lelkes több mint 30 éven át?

A pozitív gondolkodás nem elég. A „saját fülednél fogva kihúzni magad” pszichológia nem elég. Az optimizmusba belebeszélni magad, nem elég.

Ahhoz, hogy élethosszig lelkes maradhass, vizsgáld meg a lelkesedés szót. A lelkesedés (angolul enthusiasm) szó az en Theos görög kifejezésből származik. Az „en” azt jelenti, hogy „-ban, -ben”, a „Theos” pedig „Isten”. Az „en Theos” jelentése: „Istenben”.

Amikor Istenben vagy, akkor lelkes leszel. Ez az a fajta lelkesedés, amelyre nincs hatással sem a gazdaság, sem az időjárás, sem a körülményeid. Örök, mert az örök Istenhez vagy kötve. Krisztusban vagy.

A Róma 12:11-12-ben Pál elmondja számunkra, hogyan tegyük ezt: „Soha ne legyetek lelkesedés híján, őrizzétek meg a lelki buzgóságotokat miközben az URat szolgáljátok. Legyetek örvendezők a reménységben, türelmesek a nyomorúságban, kitartóak az imádságban!” (NIV fordítás).

Ha el akarod érni a céljaidat, Isten erejéhez kell kapcsolódnod azáltal, hogy a reménységben örvendező, a nyomorúságban türelmes, az imádságban kitartó vagy.

Mondd el ma ezt az imádságot:

„Drága Istenem! Nem akarok egy napot sem nélküled tovább menni az életemben. Irányítsd minden részét a szívemnek. Felajánlom a testem. Neked szánom magam. Mindannak fényében, amit te tettél értem, élő áldozatként neked adom magam, az imádat szellemi cselekedeteként.

Alázatosan elismerem, hogy szükségem van a segítségedre. Akarom, hogy újítsd meg az értelmem. Segíts olyan módon gondolkoznom, ahogy te akarod. Kérlek, bocsásd meg a büszkeségem. Nem akarom többnek gondolni magam, mint amennyinek kellene. Hitemnek növekedésre van szüksége. A te segítségedre van szükségem céljaim meghatározásához és eléréséhez. Bocsásd meg, hogy a magam erejéből próbáltam megváltozni.

Meg akarom tölteni az életemet szeretettel. Meg akarom tölteni az életemet veled. Segíts engem egy támogató csoporttal. Segíts, hogy örömöt találjak mások elismerésében, hogy életem odaajándékozzam, és így betölthesd szükségeim. Táplálni akarom a lelkesedésemet azáltal, hogy benned vagyok. Segíts, hogy a reménységben örvendező, a nyomorúságban türelmes, az imádságban kitartó legyek. Átadom magam neked. A te nevedben imádkozom. Ámen!”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.05.26.)

Szólj hozzá!
Címkék: lelkesedés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása