Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízhatod-e magad Istenre?

2018. június 25. 03:00 - csmsdvd

“Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Péld 3:5-6)

Istenre nem merjük teljes egészében rábízni magunkat, és ennek legtöbbünknél az az oka, hogy nem ismerjük őt eléggé. Általában azokban, akiket nem ismerünk, nem bízunk meg. Hasonlóan vagyunk Istennel is. Ő azonban azt szeretné, ha a maga valójában ismernénk, nem egy hamis, eltorzított változatát, ami közhelyként vesz körül és árad a médiából.

Sokféle hiedelem alakult ki, milyen is Isten, ezek azonban tévhitek, nem igazak.

Például sokan hiszik, hogy Isten egy "Űrzsaru". Egy nagy, kellemetlen rendőr az égben, aki mindig azt figyeli, mikor szegjük meg a szabályt.

Mások "Égi Mikulás"-nak hiszik. Azt gondolják, ő azért van, hogy ajándékokat osztogasson. Mosolyog és bólogat, és sosem törődik azzal, ha virgácsot érdemlünk.

Vagy úgy gondoljuk, ő az "Öreg Nagyapó", aki bár nagyon öreg, nem nagyon különbözik tőlünk, és megvannak a saját hibái. A lényeges, fontos kérdésekre pedig sosincs valódi válasza.

Vannak, akik úgy gondolják, Ő az Erő. Ahogy a népszerű Star Wars sci-fi sorozatban, Isten egy személytelenül létező erő, amit akaratunk szerint tudunk irányítani, hajlítani.

Amennyiben Isten olyan lenne, amilyennek ezek a tévhiteknek mondják, én sem bíznék benne. Ő azonban nem ilyen. A Biblia egy teljesen más képet rajzol Isten jelleméről. A világmindenségben csak Isten képes befolyásolni a körülötted lévő világot, ezért Ő az egyedüli, aki méltó a bizalmadra. A Biblia szerint: „Isten megsegít engem, az Úr megtartja életemet.” (Zsolt 54:6.)

Istennek megvan a hatalma (és szándéka), hogy megtartson és megsegítsen bármikor és bárhol az életed útján. A legjobbat szeretné adni neked az életedben, és Ő tud gondoskodni arról, hogy elérd a célodat. Ő a világmindenség ura és teremtője. Minden a rendelkezésére áll és mozgósítani tud mindent a javadra, ha követed őt. A lényeg, hogy higgyél benne. A Biblia azt mondja: “Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Péld 3:5-6) 

Bízhatsz teljes valóddal Istenben, mert ő képes arra, hogy cselekedeteiden keresztül révbe juttasson. Ez nem azt jelenti, hogy minden pénzt, hírnevet, hatalmat megkapsz, amire vágysz, hanem ahhoz segít hozzá, hogy azt vidd véghez, amire elhívott ebben az életben. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Családodban, barátaid között melyik a leggyakoribb tévhit Istenről? És a társadalomban?
  • Hogyan változhatna meg valakinek az élete, ha helyes ismerete volna Istenről?
  • Életed milyen területén kellene, hogy jobban bízzál Istenben?

  *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása