Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kiegyensúlyozott élethez Jézus a kulcs

2018. július 03. 03:00 - FodorImi

„Keressétek először Isten királyságát és Isten akaratát. Akkor minden egyéb szükségetek be lesz töltve.” (Máté 6:33, NCV fordítás)

Ha igazán kiegyensúlyozott életet akarsz élni, akkor az egész történelemben csak egyetlen személyre tekinthetsz mintaként, Jézusra. Ha őt teszed életed középpontjába, az életed kiegyensúlyozottabb lesz.

Gondolj úgy az életedre, mint egy kerékre. A kerék középpontjában van a kerékagy. Életed minden küllője (melyek a kapcsolataidat, családodat, munkádat, céljaidat, stb. jelképezik) ebből a kerékagyból indul ki. Mindnyájan valamilyen középpont köré építjük fel az életünket. A kérdés az, hogy mi lesz a középpont. A családod? A munkád? A pénz?

Vagy Jézus?

Életed középpontja kritikus a kiegyensúlyozott élet kifejlesztéséhez. Erős, szilárd középpont szilárd élethez vezet. Vékony, gyenge középpont gyenge élethez vezet. Amikor hallgatom az embereket, amint arról beszélnek, hogy az életük szétesett, az rendszerint egy dolgot jelent: Hibás a középpontjuk. Isten helyett valami más a legfontosabb az életükben.

A kerékagy nemcsak stabilitást ad, hanem irányít minden mást és hatással van minden másra az életeddel kapcsolatosan. Bármi, amit az életed középpontjába teszel, az lesz az erőforrásod. A kerék ereje mindig a középpontból árad kifelé – sosem másként.

Tedd Jézust életed középpontjába, és Ő biztosítani fogja a stabilitást, az irányítást és az erőt, amire szükséged van az életben. A Biblia azt mondja: „Keressétek először Isten királyságát és az Isten akaratát. Akkor minden egyéb szükségetek be lesz töltve.” (Máté 6:33)

Ne aggódj Jézust tenni első helyre az életedben. Helyezd Őt az életed középpontjába. Engedd, hogy Ő irányítsa az életed, befolyásoljon, erősítsen, adjon stabilitást.

Tedd ezt, és életed minden más területe – a családodtól a munkádon át a céljaidig – Jézusban kiegyensúlyozott lesz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha életedet egy kerékként tekinted, mi van a középpontjában?
  • Mi a legerősebb zavaró tényező abban, hogy kiegyensúlyozott életed legyen?
  • Mi a legnagyobb akadálya annak, hogy Jézust tedd életed középpontjába?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2018.06.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása