Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Új kezdet szexuális bűnök után

2018. július 15. 03:00 - magyarosijulia

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól." (1Jn 1:9)

vintage_waterfall_forest-wallpaper-3840x2400.jpg

Isten mércéje nem változik. A házasság előtti szex elfogadhatatlan. Mindig is az volt, mindig is az lesz. Házasság nélkül együtt élni elfogadhatatlan Isten számára. Mindig is az volt, mindig is az lesz. A házasságtörés, a házastársadhoz való hűtlenség elfogadhatatlan Isten előtt. Mindig is az volt, mindig is az lesz. A pornográfia elfogadhatatlan Istennél. Mindig is az volt, mindig is az lesz.

De ha elkövetted valamelyik bűnt ezek közül, még nincs vége a történetednek! Isten lehetőséget ad a megtisztulásra és az újrakezdésre.

Hogyan lehet ezt megtenni?

  1. Térj meg. A megtérés azt jelenti, hogy megváltoztatod a gondolkodásod. Azt mondod, Uram, igazad van, én tévedtem, amit tettem, az bűn! Nem értelmezed és nem magyarázod ki a bűnöd. A legfontosabb része, hogy most  tedd meg ezt! Ha most épp egy bűnős viszonyban élsz, vess véget neki ma!
  2. Fogadd el a megbocsátást! Isten arra vár, hogy megbocsásson, megtisztítson és helyreállítson. Ő felszabadít a szégyentől, a megbánástól, a rejtett fájdalmaktól és sebektől, melyeket a bűn okozott, hogy ne kelljen magaddal hurcold a következő kapcsolatodba. Isten teljesen tisztára akar mosni. A jó hír az, hogy ha Ő megbocsátott, utána te is megbocsáthatsz magadnak.
  3. Fókuszálj újra. Kötelezd el magad, hogy erkölcsileg tisztán fogsz élni Isten mércéje szerint ettől a naptól kezdve. Ez azt jelenti, hogy csak azzal az emberrel szeretkezel, akivel házasságban élsz!
  4. Kérj segítséget naponta! Ha még nem tetted meg, szenteld oda az életed Krisztusnak! Kérd az Ő segítségét, hogy uralkodni tudj a szexuális vágyaid fölött!

A szexuális vágyaid tönkre tudnak tenni, ha engeded. Ne engedd! Van választásod!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha van olyan szexuális bűn a múltadban, amiből nem tértél meg, tedd meg a fenti lépéseket, hogy még ma új lappal kezdhess!
  • Hogyan próbál meggyőzni a mai kultúránk arról, hogy az igazság megváltozott?
  • Miért fontos, hogy ne cipelj magaddal szégyent vagy megbánást a következő kapcsolatodba?
(Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.08.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása