Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A megfelelő időben aratni fogsz

2018. július 26. 03:00 - Erika1832

„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a megfelelő időben majd aratunk, ha meg nem lankadunk." (Gal 6:9, NLT fordítás)

oszibarack02.png

Az akkor és a most között, — vagy a most, és ami ezután következik között — mindig idő telik el, amitől az emberek többsége ideges lesz. Amikor félreteszünk egy adott összeget, hogy valamibe befektessük, vagy egy ötlet kivitelezését megelőlegezzük anyagilag, ennek eredményei nem azonnal fognak jelentkezni.

A gyümölcsök lassan érnek. Lenne kedved egy éretlen, színét éppen sárgásra váltó, kemény paradicsomot elfogyasztani, amit éretlenül szednek le, és gázok segítségével pirosítanak éretté? Nem is lehet összehasonlítani az így leszedett, a raktárban lassan megérő paradicsomot, azzal, ami bár a korai fajtából való, de természetesen módon érett meg. Ha túl korán szedjük le a paradicsomot, akkor épp a rá jellemző zamatát veszítjük el.

A pénz világában mindig egy másik évadban aratsz, mint ahogy vetettél, és egyébként, nem minden gyümölcs érik meg egyszerre. Ha például őszibarackot termesztesz, azok sem egyszerre érnek meg. Lassan, fokozatosan lesznek érettek, napról napra mindig csak egy kis része érik be, amit le tudsz szedni. Amikor elkezdesz vetni és Isten anyagi életre vonatkozó elveit követed, nem fogsz egyik napról a másikra hirtelen nyereséghez jutni. Várnod kell, hogy egy következő évszakban arathass majd.

De miközben te várakozol, Isten munkálkodik. Amikor arra vársz, hogy az erőfeszítéseid, a pénzed vagy a befektetett energiád eredményt hozzanak egy adott területen, úgy gondolhatod, hogy semmi sem történik.

Pedig dehogy is nem történik! Miközben a mag rejtve pihen a talajban, lassan kicsírázik, és amikor ez a mag Isten áldásával kitör a felszínre, folytatja a növekedést és csak növekszik, növekszik tovább. Egy nap egy kis hajtás áll ki a talajból és akkor látni fogod, hogy működik a dolog.

De addig, bíznod kell Istenben, hogy Ő cselekszik – még akkor is, amikor nem látod a munkád gyümölcsét.

A növényeknek időre van szükségük a növekedéshez, mert olyan, hogy azonnal beérjen, nem létezik. Olyan gazda sem létezik, aki miután bevetette a földjét, egy óra múlva visszatér, hogy learassa annak a termését. Csak hagyni kell. Hagyni kell a magot a talajtakaró alatt, hogy Isten a növekedést elvégezze a maga idejében.

A Galatákhoz írt levél 6:9-ben ez áll: „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a megfelelő időben majd aratunk, ha meg nem lankadunk.” (NLT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen gyümölcsökre vársz az életedben, hogy Isten kimunkálja azokat?
  • Az aratásra való várakozásod alatt milyen lelki fejlődésen mentél keresztül? Miközben Istenre várakoztál, ő mit tanított neked?
  • Mit gondolsz, Isten miért várakoztat minket a vetés és az aratás közötti?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása