Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne aggódj. Bízz Istenben!

2018. augusztus 06. 03:00 - Tomes Lívia

„Ugyanaz az Isten, aki gondoskodik rólam, betölti minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban.” (Filippi 4:19 NLT fordítás)

Egyik nap hősök lehetünk, aztán másnap semmik; egyszer milliomosok, aztán csődbe mentek. Nem számít, mennyit keresünk, nem számít, mennyit teszünk félre, a pénzügyek bizonytalanok.

Emiatt tehát aggódunk. De mit is mond a Biblia az anyagiak iránti aggódásról?

  1. Értelmetlen. (Máté 6:25) Aggodalmak mindig lesznek az életedben, de vannak fontosabb dolgok is az anyagiaknál, ami miatt aggódni lehet. Még ha esetleg csődbe is jutottál, akkor is lehet még annál is rosszabb. Az élet több, mint felhalmozni dolgokat. Arra összpontosíts, ami igazán fontos.
  2. Természetellenes. (Máté 6:26) Jézus emlékeztet minket arra, hogy az állatok és a növények sem aggódnak. A madarak nem mondják: „Szeretnék egy nagyobb fészket építeni a nyugdíjas éveimre.” Csak az ember nem bízik Istenben, hogy Ő mindezeket biztosítja számára. Minden más teremtett lény bízik benne.
  3. Szükségtelen. (Máté 6:30) Az anyagiak miatti félelem abból következik, hogy félreismered Istent és az Ő ígéreteit. Ő felelősséget vállal a te szükségleteidért. Azt mondja: „Én a te Mennyei Atyád vagyok. te pedig a gyermekem. Gondoskodni fogok a szükségleteidről.” Mindig bajba kerülünk, amikor kételkedünk Isten szeretetében.

Aggódni olyan, mint Istent játszani. Ez felelősségvállalás valami olyanért, amire Isten azt mondja, hogy arról Ő fog gondoskodni. Pál apostol emlékeztet minket a Filippi 4:19-ben: „Ugyanaz az Isten, aki gondoskodik rólam, betölti minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban.” (NLT fordítás)

Isten nagyon jól tudja, hogy mi történik az életedben - és a pénztárcádban. Ismeri minden szükségedet, még mielőtt kérnél Tőle. Ő ki akar segíteni téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mik azok a dolgok az életedben, amik az anyagiaknál is fontosabbak?
  • Hogyan találod meg az egyensúlyt aközött, hogy bízz Istenben, de ugyanakkor felelősségteljes legyél a pénzügyeiddel kapcsolatban?
  • Mely bibliai ígéretek bátorítanak téged, amikor elkezdenél aggódni az anyagiak miatt?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.30.)

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása