Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A legjobb pénzügyi befektetés, amit tehetsz

2018. augusztus 07. 03:00 - FodorImi

„Mondd meg nekik, tegyenek jót a pénzükkel. Legyenek gazdagok a jó cselekedetekben és nagylelkűek a szükségben levőkhöz, mindig legyenek készek megosztani másokkal. Ezt cselekedve kincseiket jó alapban gyűjtik a jövendőre, és így megtapasztalhatják az igaz életet.” (1Timótheus 6:18-19, NLT fordítás)

Isten Igéje azt mondja a Máté 6:20-21-ben, hogy gyűjtsünk kincseket a mennyben.

Hogyan tehetjük ezt? Az egyik leginkább félreértett kijelentésében Jézus azt mondja: „Mondom nektek, használjátok a világi gazdagságot arra, hogy barátokat szerezzetek magatoknak, így amikor az elfogy, az örök hajlékokba befogadnak titeket.” (Lukács 16:9, NIV fordítás)

Jézus nem úgy értette, hogy pénzzel „vásárolj” magadnak barátokat. Arra gondolt, hogy az Istentől kapott pénzedet arra kellene használnod, hogy embereket hozz Krisztushoz. Akkor ezek barátaid lesznek az örökkévalóságban, barátok, akik üdvözölnek a mennyben. Ez a legjobb pénzügyi befektetés, amit valaha is tehetsz.

Talán hallottad már ezt a kifejezést, hogy „Nem viheted magaddal”, de a Biblia azt mondja, hogy elküldheted előre, ha az emberek örökkévaló céljába fekteted be: „Ezt cselekedve igazi kincseket gyűjtenek maguknak a mennyben – ez az egyetlen biztonságos befektetés az örökkévalóság számára! És egyúttal gyümölcsöző keresztény életet fognak élni.” (1Timótheus 6:18-19, TLB fordítás)

Milyen módon fektethetsz be pénzt más emberekbe? Milyen módon fektetheted be a pénzed, hogy embereket Jézushoz vezess? Imádkozz érte, és figyeld, hogy Isten kit vagy mit hoz eléd gondolatban. Nem számít, milyen kicsi, fektess be az örökkévalóságban ezen a héten!

Cselekedeteid bizonyítják a hitedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen területen költöd el a legtöbb pénzt?
  • Ezen a területen a befektetéseid hogyan tesznek – vagy nem tesznek – örökkévaló hatást?
  • Mi a motivációd, mikor pénzt szánsz más emberekbe fektetni?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása