Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy bölcs: Nézz előre, és szembesülj a valósággal

2018. augusztus 13. 03:00 - gabormel

„A bölcs ember előre néz. Az ostoba becsapja önmagát, és nem néz szembe a valósággal.” (Péld 14:8 TLB fordítás)

get-back-on-track.jpg

Sok ember élete jól indul, azonban később rosszul alakul, mivel nem számolnak az élet buktatóival. A Biblia azonban azt mondja, hogy a bölcs ember előre néz és szembenéz a valósággal.

A jövőnk tervezgetése közben mindnyájunknak számos akadállyal kell szembenéznünk, például elvonhatja figyelmünket napjaink kultúrája, kételkedő hangokat hallhatunk, kísértést érezhetünk, hogy a könnyebb utat válasszuk, vagy esetleg elbátortalanodhatunk, ha valamire várnunk kell. Csak nézd meg Noét: számos akadályba ütközött miután Isten megparancsolta neki, hogy építsen bárkát, de legyőzte azokat – és ugyanezt te is meg tudod tenni!

Ez most nem azt jelenti, hogy Isten egy olyan merész célt fog eléd állítani, mint egy bárka megépítése, de imádkozom azért, hogy az elkövetkező tíz évre egy nagy célt – akár egy elképesztően nagyot – adjon számodra.

A Biblia a következőt mondja: „A bölcs ember előre néz. Az ostoba becsapja önmagát és nem néz szembe a valósággal.” (Péld 14:8 TLB fordítás) Előre tekintve nemcsak arra leszünk képesek, hogy meglássuk az életünkbe kerülő buktatókat, hanem olyan tervekkel is fel leszünk fegyverkezve, amelyek segítségével azzá a személlyé válhatunk, akinek Isten akar látni bennünket.

Kérd Isten segítségét az életed elkövetkező évtizedére vonatkozó célok kitűzésében! Így készen állsz majd arra, hogy előre lépj és megtanuld kezelni azokat a buktatókat, amelyek megakadályozhatják, hogy eljuss oda, ahova Isten szeretné.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen tanulságokat adott az elmúlt tíz éved, amelyeket a következő tíz évre is alkalmazhatsz?
  • Ha a jövődre tekintesz, milyen emberré szeretnél válni? Mit szeretnél, Isten mit végezzen el az életedben?
  • Hogyan tükrözik a céljaid Isten erejét az életedben? Mivel hatalmas Istent szolgálsz, az álmaid is nagyok?

+(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása