Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne hagyd elterelni a figyelmedet! Hozd ki magadból a legtöbbet!

2018. augusztus 14. 03:00 - K. Juc

„Szerezz bölcsességet és fejleszd az ítélőképességed!” (Példabeszédek 4:5, NLT fordítás)

winners-dont-do-different-things.png

Miközben igyekszünk megvalósítani, amire Isten elhívott bennünket, mindannyian szembesülünk napjaink kultúrájában olyan dolgokkal, amelyek el akarják terelni a figyelmünket - és ezzel az egyik legnagyobb próbatételt jelentik. Megtörtént már veled, hogy a következők közül valamelyik elvonta a figyelmed?

Elterelheti a figyelmedet a népszerűség: ha mindig azon aggódsz, hogy mit gondolnak rólad mások, az el fogja vonni a figyelmedet az elhívásodról.

Az élvezetek: semmi gond a szórakozással és a kényelemmel, de ha ezek a legfontosabbak az életedben, akkor sosem fogod betölteni az életed célját.

Az anyagi javak: ha az alapján ítéled meg a sikereidet, hogy mennyi mindened van, akkor azzal leszel elfoglalva, hogy mindezeket megtartsd és fenntartsd.

Ha be akarod tölteni a küldetést, amelyet Istentől kaptál, akkor merned kell különbözni a többiektől. Maradjon a figyelmed középpontjában mindig az, ami a legfontosabb: a kapcsolatod Jézus Krisztussal.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A fentiek közül mi az, ami elterelte a figyelmed arról, hogy megvalósítsd Isten legjobb tervét az életedben?
  • Milyen gyakorlati lépéseket kell tenned, hogy csökkentsd ezeket a figyelemelterelő tényezőket?
  • Kérd Istent, hogy adjon neked bátorságot, hogy merj különbözni másoktól és merj szembemenni napjaink kultúrájának elvárásaival!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.07.)

  

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása