Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az erőfeszítés megspórolása csak leterel utunkról

2018. augusztus 17. 03:00 - Mate Cseri

"Hallgasd figyelmesen szavaim, ne veszítsd őket szemed elöl. Engedd igéimnek, hogy átjárják szíved, mivel életet hoznak megtalálóiknak, és gyógyulást az egész testnek." (Példabeszédek 4:20-22, saját fordítás)

shortcut_1.jpg

Miközben az ember próbálja céltudatosan élni az életét, az egyik lehetséges buktató az a kísértés, hogy spórol az erejével.

Valójában önmagunk ilyen típusú kímélése csak letérít utunkról. Ezek lehetnek erkölcsiek, lelkiek, anyagiak vagy kapcsolatiak.

De eltérítenek attól, amit Isten akar véghezvinni életünkben, végül felemészti időnket, erőnket, erőforrásainkat és leleményességünket. 

Az erőfeszítés megspórolása mindig szűk látókörű. Isten azt akarja, hogy hagyjunk fel a "földi dolgokkal való törődéssel" (Kolosszei 3:2). Nézzünk fel, és legyünk arra figyelmesek, hogy mi történik Krisztus körül - ott van a lényeges tevékenység. Nézzük a történéseket az ő nézőpontjából!

Engedjük Isten igéjének, hogy "átjárja szívünket, mivel életet hoznak megtalálóiknak, és gyógyulást az egész testnek." (Példabeszédek 4:20-22, saját fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan lehet felismerni életünkben az erőfeszítés megspórolását?
  • Hogyan próbáltad levágni az utat a múltban, miközben céljaid eléréséért dolgoztál?
  • Hogyan okozhatnak ezek Istennel szembeni engedetlenséget?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása