Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha változni akarsz, nézz szembe az igazsággal

2018. augusztus 20. 03:00 - Lilla:)

"Hallottatok Jézusról és tanultatok az igazságról, mely tőle származik." (Efézus 4:21., NLT fordítás)

A személyes változás titka nem az akaraterőben rejlik. A titok, hogy ismerni kell az igazságot és szembe kell nézni vele. Ismerned kell és szembe kell nézned az igazsággal saját magaddal és a természeteddel kapcsolatban, ha változni akarsz.

Addig semmi nem változik az életedben, amíg meg nem ismered az igazságot a gyengeségeiddel, a kapcsolataiddal, a sikereiddel, bukásaiddal, a múltaddal és jövőddel kapcsolatban, aztán szembe kell nézned velük.

Semmi sem változik, amíg ezt nem teszed meg. Az igazságot pedig Jézus Krisztusban találod.

Miért van szükségünk arra, hogy először megtanuljuk az igazságot, még azelőtt, hogy bármi is változna az életünkben? Íme, ezért: Minden önpusztító szokás mögött egy hazugság áll, amit elhiszünk. Ha kétségeid vannak, az azért van, mert elhittél néhány hazugságot: "elkölthetem és megúszom" vagy "úgyis mindig vissza tudom fizetni." Lehetséges, hogy túlbecsülöd mennyit fogsz keresni, vagy elhiszel egy hazugságot, miszerint nagyobb házra van szükséged.

De tényleg így van? Biztos vagy benne, hogy ez az igazság? Be is tudod bizonyítani? Teljesen biztos vagy benne, hogy amit az anyagi helyzetedről állítasz, az igaz?

Mi a helyzet a kapcsolataiddal? Mi a helyzet azokkal a dolgokkal, amiket saját magadról állítasz? Igaz, amit a múltadról vagy néhány eseményről gondolsz? Ugyanezt mondja róla Isten is?

A Biblia azt tanítja, hogy a személyes változás az igazsággal kezdődik. Ez az az igazság, ami megszabadít. Pál apostol azt mondja, "Hallottatok Jézusról és tanultatok az igazságról, mely tőle származik" (Efézus 4:21., NLT fordítás). Ki az igazság? Jézus az, és mivel ő maga az igazság, ezért ő mindig az igazat mondja neked. Az ő szava igaz. A Biblia az ő Szava, ez pedig azt jelenti, hogy a Biblia az igazság. (2. Timóteus 3:16-17.)

Amit a TV-ben látsz vagy a könyvekben olvasol, nem mindig segítenek, hiszen nem mindig az igazságot foglalják magukba. Ezt már megtanultad? Amit viszont Isten mond neked, az mindig igaz lesz. Isten Szava megmutatja neked, hogyan térj vissza ahhoz az élethez, amit ő rendelt el számodra, majd pedig megmutatja, hogyan maradj ezen az úton.

Ezért olyan fontos, hogy naponta tarts csendességet, amikor Isten Szavával foglalkozol. Semmi sem változik, amíg nem kerül a szívedbe az igazság. Amíg hazugságokra, félreértésekre, csalásra és féligazságokra alapozod az életed, nem fogsz megváltozni. Azonban amint szembenézel az igazsággal és válaszolsz az igazságra, elkezded majd meglátni a változásokat az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Szántál már valaha arra időt, hogy a gyengeségeiden elmélkedj és azokért imádkozz? Miért fontos, hogy ezt megtedd?
  • Miért bízhatsz abban, hogy a Biblia Isten Szava?
  • Min kellene változtatnod a napod ütemezésében és a prioritási sorrended felállításában, hogy minden nap időt tudj szánni Isten Szavára?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása