Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megjutalmazza a bölcs pénzkezelést

2018. augusztus 25. 03:00 - magyarosijulia

Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!" (Máté 25:21)

nature-grass-branch-plant-leaf-flower-599843-pxhere_com.jpg

A pénz a hűséged döntőpróbája. Isten sokkal inkább használja ezt a hited felméréséhez, mint bármi egyebet az életedben. Miért? Mert ezzel van a legtöbb bajunk.

Nézd csak, hogy miként jutalmazza meg Isten a bölcs pénzkezelést: „Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!" (Máté 25:21).

Íme, a viszonzás törvénye: Isten megjutalmazza a bölcs pénzkezelést. A Máté 25:21 alapján három lépésben zajlik ez a jutalom: elismerés, előléptetés és ünneplés.

Isten elismerése a következő: „Jó munkát végeztél! Próbára tettelek, hogy meglássam, hűen kezelted-e azt, amit neked adtam, te pedig átmentél a próbán. Jól van, jó és hű szolga vagy!

A második lépés az előléptetés. Ha kevesen hűséges vagy, Isten még nagyobb felelősséget bíz rád.

És amint megmutatod a felelősségtudatodat, Isten együtt fog ünnepelni veled. Isten örömében fogsz osztozni!

Jézus ezt mondta: „Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.” (Máté 6:24).

Figyeld meg, hogy nem azt írja, hogy nem kellene Istent is és a pénzt is szolgálni, hanem azt, hogy nem szolgálhatod mindkettőt. Az lehetetlen. Senki sem szolgálhat két úrnak. Tehát el kell döntened, hogy mi lesz az első helyen az életedben: Isten, vagy az, hogy minél több pénzt keress.

A pénz nagyon príma szolga, de nagyon borzalmas úr. Amikor a pénz uralkodik feletted, akkor folyamatosan stressz alatt tart, mindig aggódsz érte, folyton feszült vagy miatta. Amikor te uralkodsz a pénzed felett, és téged szolgál a pénz, akkor a hasznodra van. Amikor a pénz neked dolgozik, és nem te a pénzért, akkor békességed van.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha Isten átvizsgálná a pénzügyeidet, milyen jegyet adna neked, és miért?
  • Miért szeretnéd, hogy Isten nagyobb felelősséget adjon neked?
  • Hogyan tudnád bölcsebben kezelni a pénzügyeidet, hogy a pénz a javadra váljon, és ne irányítód legyen?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása