Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan hozhatsz maradandó változást az életedbe

2018. augusztus 28. 03:00 - gabormel

„Ne igazodjatok e világhoz, hanem gondolkodásotokban megújulva változzatok át.” (Róm 12:2, NIV fordítás)

pillango_es_kez.jpg

Ha maradandó változást szeretnél elérni az életedben, az elméd megújulására van szükséged!

Pontosabban fogalmazva, meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat, hogy ne arra fókuszálj, amit nem akarsz, hanem arra összpontosíts, amit igen. Hiszen abba az irányba halad az életed, amire a koncentrációd kiterjed.

A mai igeversek egy tervet vázolnak fel gondolkodásmódunk megváltoztatására:

„Ne igazodjatok.” Milyen gyakran engedjük meg más embereknek, hogy az életünket formálják? Isten nem azt akarja, hogy bárki más legyél. Annak a személynek szeretne látni, akivé megteremtett. Ezért ne akarj mást utánozni, máshoz igazodni, és ne próbálj meg másvalaki lenni!

„E világ mintájához.” A minta ebben az esetben mindazt jelenti, amit az életedben tanultál. Ha változást szeretnél elérni, az életedben megtanult mintákkal, életmódbeli változásokkal kell kezdened! A régi, egészségtelen sablont egy új, Krisztus életéhez igazodó modellre kell cserélned!

„Változzatok át elmétek megújulásával.” Az átváltozás ugyanazt jelenti, mint a metamorfózisra használt szó abban a folyamatban, mikor a hernyó pillangóvá változik. Ehhez hasonlóan szeretne Isten is egy teljesen új személlyé formálni a gondolkodásmódod megújítása által.

Hogyan is történhet meg ez? A Biblia a következőt mondja el nekünk az Efézusiaknak írt levél 4:22-24-ben: „Tagadd meg régi önmagadat, akit a megtévesztő vágyak romlásba döntöttek, újítsd meg elméd, és vedd magadra az új énedet, aki az Istenhez hasonlóvá igazságban és szentségben alkotott teremtmény.” (NIV fordítás).

Ez azt jelenti, hogy néhány dolgot le kell vetkőznöd, néhányat pedig magadra kell öltened – és addig nem öltheted magadra az új éned, míg a régi önmagad elengedése meg nem történt! Olyan, mint az áruházakban történő ruhapróbálások: mielőtt felpróbálnád az új ruhát, le kell vetned a régit.

El kell engedned a régi szemléleteidet, gondolkodásmódodat és elképzeléseidet, melyekkel együtt éltél, hogy magadra tudd ölteni az Istentől származó új ruháidat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent gyakorlatilag megújítani az elmédet?
  • Hogyan jellemeznéd az életed mintáját, amit korábban tanultál?
  • Milyen régi dolgokat kell levetkőznöd ahhoz, hogy Isten megújíthassa az elmédet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása