Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A félelem távol tart téged Isten anyagi áldásaitól

2018. szeptember 03. 03:00 - Erika1832

„Vegyétek el a pénzt ettől a szolgától, és adjátok oda annak, aki megtízszerezte a pénzt. Mert aki jól használta fel azt, amit adtak neki, még többet fognak annak adni, és bőségben lesz. De attól, aki semmit sem csinált, még azt a kicsit is elveszik tőle amije van.” (Máté 25.28-29. NLT fordítás)

glance-for-finance.jpg

Mi gátol meg bennünket abban, hogy saját életünkbe invesztáljunk? Mi akadálya annak, hogy anyagi függetlenségben éljünk? Elárulom, hogy a félelem.

Mindazokért a pénzügyi elvekért, amelyeket a Bibliában megtalálhatsz, Isten garanciát vállal. Azt ígéri, hogy ha azok szerint jársz el, áldott leszel. Ám mindezek végrehajtásához hitre van szükségünk, és ez sajnos sokakat megrémít. Tartanak attól, hogy Isten elgondolásai szerint cselekedjenek.

Többféle félelem tarthat vissza téged is. Ilyen például az önbizalomhiány. A múltban már előfordult veled, hogy hibáztál, ezért soha többé nem akarod újra megpróbálni. De csak azért, mert valami korábban nem sikerült, nem jelenti azt, hogy fel kellene adnod a próbálkozást. Mindenki követ el hibát, mert ez az egyetlen módja annak, hogy megtanuljuk, hogy a dolgok hogyan működnek! Isten olyan jótét lelkeket használ, akik hajlandóak kitartani és nem feladni!

Jézust keresztrefeszítése előtt két tanítványa tagadta meg: Júdás és Péter. Ugyanazt a bűnt követték el, de különböző módon reagáltak az őket ért kudarcra. Júdás az önsajnálatot, a depressziót és végül az öngyilkosságot választotta.

Péter azonban rájött, hogy mit csinált rosszul, ezért  imádkozott, megbánta tettét, és Isten megbocsátását kérte. Így lett Péter Jézus által kiválasztva, hogy Pünkösdkor, az első nap igét hirdessen, amely során 3000 ember tért meg. Jézus úgy döntött, hogy az egyházat a legnagyobb kudarc alapjaira építi föl.

Lehet, hogy régebben valóban rossz pénzügyi döntéseket hoztál. De nem a múltbeli dolgok számítanak, hanem az, hogy most milyen irányba indulsz el.

A talentumokról szóló példázatban, a Máté 25-ben  egy gazdag ember a pénzét a szolgáira bízta mielőtt hosszú útra indult. Amikor visszatért, kérte szolgáit, hogy számoljanak el a rájuk bízott vagyonnal. Ketten  megduplázták a gazdától kapott összeget. Viszont a harmadik szolga félelmében elrejtette a rábízott kincset ahelyett, hogy megforgatta, azaz befektette volna azt valamibe. Félelmével  csalódást okozott és feldühítette  a gazdáját, aki azt mondta: "Vegyétek el ettől a szolgától a pénzt, és adjátok oda annak, aki  megtízszerezte azt. Máté 25:28 (NLT fordítás). A mester visszavette mindazt,  amit  előzőleg a szolgájának adott.

Amikor Isten elgondolásait próbáljuk megvalósítani az életünkben, a félelem gyakran felüti a fejét. A Sátán megpróbál rávenni minket azzal, hogy félelmet ébreszt bennünk, hogy el fogjuk rontani, és hagyjuk figyelmen kívül Isten pénzügyi területre vonatkozó elveit. El akar bátortalanítani a saját képességeinkkel kapcsolatban is, hogy jó sáfárai leszünk Istennek ránk bízott javainak.

De ha sikeres szeretnél lenni az életben, ellen kell állnod a félelmeidnek. Meg kell tenned azt a dolgot, amitől a legjobban tartasz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• A múltból milyen anyagi kudarc tart vissza attól, hogy Isten pénzügyi elveit alkalmazd az életedben?
• Szoktál imádkozni azért, hogy Isten adjon neked nagyobb pénzügyi felelősséget? Miért, vagy miért nem?
• Miért félsz attól, hogy a pénzügyeidet az Isten által bemutatott elvek szerint kezeld? Mondd el ezt a félelmed még ma neki.

 * Daily Hope by Rick Warren (2018.08.27.)

Szólj hozzá!
Címkék: félelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása