Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan vetkőzheted le és változtathatod meg régi szokásaidat

2018. szeptember 08. 03:00 - gabormel

„Gyakorold ezeket és tarts ki ezekben a dolgokban, hogy mindenki láthassa az előrehaladásodat.” (1 Tim 4:15, GW fordítás)

remeny.jpg

A megtérésed pillanatában egy teljesen új természetre tettél szert, azonban még mindig vannak olyan régi szokásaid és beidegződéseid, amelyektől meg kell szabadulnod és újakra kell cserélned.

Szabadulj meg a növekedésedet akadályozó félelmeidtől! Az igazság felszabadít, de ezt megelőzően gyakran nyomorultul érezzük magunkat. A saját jellemhibáinkkal való szembesülés olyan félelmet válthat ki, ami a tagadás börtönébe taszíthat bennünket. Csak akkor lehetséges a változás, ha megengedjük Istennek, hogy az igazság fényét rávetítse a hibáinkra, kudarcainkra és gyarlóságainkra. Ha nincs benned alázat és nem vagy tanítható, képtelen vagy a fejlődésre is.

Ne azonosulj a hibáiddal! Néha azt mondjuk, „én már csak ilyen vagyok…, „ez vagyok, már nem változom”. A tudatod alatt valójában azon aggódsz, hogy a szokásaid, sérelmeid, szorongásaid elhagyásával mi marad majd belőled. Az ettől való félelem mindenképp lassítja a növekedésedet.

Ahogy tegnap írtam, a jó szokások kialakulásához időre van szükség. Ne felejtsd el, hogy a jellemed nem más, mint a szokásaid összessége. Nem mondhatod magadról, hogy tisztességes vagy, hacsak nem szokásod az, hogy mindig becsületes vagy. Az a férj sem nevezhető hűségesnek, aki csak többnyire hűséges a feleségéhez. A szokásaid határozzák meg a jellemedet.

Ne felejtsd el, hogy minden nap gyakorolni kell azokat a szokásokat, amelyek Krisztushoz hasonlóvá tesznek!

„Gyakorold ezeket és tarts ki ezekben a dolgokban, hogy mindenki láthassa az előrehaladásodat.” (1 Tim 4:15, GW fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen rossz szokásaidnak hagyod, hogy meghatározzanak téged?
  • Hogyan tudsz alázatos lenni és kimutatni, hogy készen állsz szembenézni a szorongásaiddal?
  • Mit tartasz szükségesnek megváltoztatni az életedben, például az időbeosztásoddal, a baráti társaságoddal vagy a szabadidőd eltöltésével kapcsolatosan, hogy minden nap jobb szokások kialakításán dolgozz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása