Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istent másokon keresztül szolgáld

2018. október 01. 21:00 - csmsdvd

 „Az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Ef 2:10)

Isten elrendelése szerint nem csak magadért élsz e Földön. Ő azt szeretné, ha általad ez a világ jobb lenne.

Valahányszor azt hallom, „a hétvégekért élek” akkor jön, hogy ezt kérdezzem „akkor miért is éltessen Isten egyáltalán?” Amikor nem töltöd be küldetésed, egész életed értelmét veszti.

Az Efézusiakhoz írt levél 2:10 verse szerint: „az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.”

Van erre a feladatra egy szó erre: szolgáló (miniszter, ministráns). Minden keresztyén egy szolgáló. Nem minden keresztyén (lelki)pásztor, de minden keresztyén szolgáló. Ez azt is jelenti, hogy talentumaidat, képességeidet, lelki ajándékaidat arra használod, hogy hozzájárulsz az élethez, adakozó vagy nem csak fogyasztó.

A Bibliában 58-szor találunk ilyen kifejezéseket: „Szeressétek egymást.” „ Viseljétek el egymást.” „Imádkozzatok egymásért.” „ Biztassátok a bátortalanokat.”Légy segítségünkre.” „Tanácskozzatok csak egymással.”” .” A lista pedig hosszasan folyatódik. Ez egy közös szolgálat Isten családjának minden tagja iránt, minden hívő által. Ez az, ahogyan Isten szeretne látni bennünket.

Az is igaz, hogy a másikat szolgálni gyakran nem könnyű. Van amikor elbátortalanodsz, elkedvetlenedsz. Mit teszel ilyenkor, amikor lankad a lendületed? Gondolj két dologra.

Először is emlékezz, hogy olyan jutalmad lesz, ami az örökkévalóságig tart. A Bibliában Isten azt mondja: “nem igazságtalan az Isten, hogy elfeledkeznék cselekedeteitekről és arról a szeretetről, amelyet az ő nevében tanúsítottatok, amikor a szenteknek szolgáltatok és most is szolgáltok” (Zsid 6:10). A fizetséged a mennyországban lesz.

Másodszor, Isten minden apróságot, parányt felhasznál. Semmi sem jelentéktelen előtte, ha őt szolgálod. Nincs hiábavalóság. “Buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban” (1Kor 15:58).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Te adakozó vagy Isten családja számára vagy csak fogyasztó vagy, hogy látod magad?
  • Mikor a legnehezebb másokat szolgálni, milyen helyzetek vannak?
  • Amikor apró, jelentéktelen dolgokra kér Isten, hogyan változtathatsz hozzáállásodon?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása