Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tartsd szem előtt Isten tervét az életedre

2018. október 07. 03:00 - Anika Enikő

„Aki hagyja magát eltántorítani attól a munkától, amit én tervezek a számára, az nem alkalmas arra, hogy Isten királyságában éljen!” (Lukács 9:62, TLB fordítás)

Képtalálat a következőre: „Stay Focused on God’s Plan for Your Life”

 

Emberek ezreivel találkoztam, akik azt mondták, hogy szeretnék, ha Isten használná őket, ám Isten soha nem fogja őket használni. Hogy miért? Mert túl elfoglaltak. Megvannak a napi saját teendőik; saját terveik, álmaik és törekvéseik vannak,  és nincs már másra idejük! Elfoglaltságaik közepette megpróbálnak kimetszeni egy kis szeletet életük tortájából és ezt mondják: “Ezt Istennek adom.” De ez így nem működik.

Ha komolyan szeretnéd, hogy Isten használjon, akkor meg kell kérdezned Istentől: “Uram, mi az, amit el kell engednem? Mi az, amit el kell hagynom? Milyen akadályok tartanak vissza engem attól, hogy azt a pályát fussam, amire te elhívtál?"

Számtalan különböző akadály fog visszatartani attól, hogy Isten terve megvalósuljon az életedben. Az egyik legnagyobb az, hogy a figyelmedet más dolgok vonják el. Jézus ezt mondja a Lukács 9:62-ben: „Aki hagyja magát eltántorítani attól a munkától, amit én tervezek a számára, az nem alkalmas arra, hogy Isten királyságában éljen!” (GNT fordítás)

Íme néhány azok közül, amik esetlegesen el tudnak téríteni életed küldetésétől:

Mások elvárásai. El kell döntened, hogy az életben elsődlegesen kinek akarsz a kedvében járni. Csupán egyetlen egy valaki lehet az első helyen.

Hobbik. Semmi rossz nincs ezekkel, ám ha elvonnak és visszatartanak a legfontosabb dolgoktól, akkor el kell engedned ezeket.

A múltad. Lehet, hogy nem vagy hajlandó elengedni a múltad – például egy bűnt vagy neheztelést vagy a gyászt.  De ha a múltban leragadsz, akkor nem tudsz továbblépni a jelenben, sőt nem fogod tudni megtenni azt sem, amit Isten számodra tartogat a jövőben. A múltad már a múlt. Vége van! El kell engedned.

Mit kell elengedned? A Biblia az 1Korinthus 10:23-ban ezt mondja: “Minden megengedett, de nem minden segít." (HCSB fordítás). Mit jelent ez? A következőt: nagyon sok dolog van, ami nem feltétlenül rossz, hanem csak egyszerűen felesleges. Az élet gyakran választás elé állít, hogy azt tegyük, ami jó, vagy azt, ami a legjobb.

Ha Sátán nem tud rábírni a rosszra, akkor elfoglalttá tesz. Annyira elfoglalttá tesz, hogy nem lesz időd a fontos dolgokra – hogy időt tölts Istennel, hogy a szolgálj vagy misszionáriusként dolgozz.

Egyszerűsítened kell az életed és el kell távolítanod a zavaró tényezőket ahhoz, hogy Isten használni tudjon. Ne próbálj meg mindent csinálni. Inkább azt tedd, ami a leginkább számít!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mik a legfontosabb dolgok az életedben?
  • Azok a jó dolgok, amiket első helyre tettél az életedben, mi módon vonnak el a legfontosabb dolgoktól és attól a küldetéstől, amit Isten számodra tervezett?
  • Miért vonják el a figyelmünket olyan könnyen azok a dolgok, amelyek jók ugyan, de mégsem Isten legjobb tervei a számunkra?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása