Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten mindent a javadra munkál

2018. október 29. 03:00 - daniella_89

"Tudjuk, hogy Isten mindent úgy tesz, hogy javát munkálja mindazoknak, akik Őt szeretik és akik az Ő terve szerint elhívottak" (Róma 8:28 NLT fordítás)

 

chocolate-mousse-making_mlsuog.jpg



Isten jó Isten, és jó terve van az életedre. Másoknak lehetnek rossz terveik, sőt olykor te isosszul tervezhetsz, de Istennek csak jó tervei vannak számodra.

Az életedben lehet, hogy nem minden jó - Isten nem ezt ígérte. Nem azt mondta, hogy bármi is történjen az életedben, az jó lesz. Barátom, egy megtört bolygón élünk. Semmi nem működik tökéletesen. A tested romlandó és nem mindig működik jól. Az elméd alapból romlott, így megtérés nélkül nem mindig gondolkodik megfelelően. Romlott az időjárás, a gazdaság, romlottak a kapcsolatok. Semmi nem tökéletes.

Isten nem tökéletességet ígér számunkra. A tökéletesség a Mennyben van. Ott nincs szomorúság, bánat, betegség, vagy szenvedés. Nem várhatjuk, hogy a Menny a Földön legyen, mert a Föld tele van romlottsággal. De még minden romottság közepén is - Istennek jó terve van az életedre. Ő nagyobb, mint a rossz döntéseid, és még ezeket az esztelen döntéseket is be tudja illeszteni egy jó tervbe. Micsoda Isten! Ő át tudta fordítani  Jézus kereszthalálát feltámadásba érettünk.

A Biblia ezt mondja a Róma 8:28-ban: "Tudjuk, hogy Isten mindent úgy tesz, hogy javát munkálja mindazoknak, akik Őt szeretik és akik az Ő terve szerint elhívottak" (NLT fordítás) Ez az ígéret nem mindenkinek szól ezen a világon. Nem szolgálja mindenki javát minden. De minden a javát munkálja azoknak, akik ezt mondják: "Istenem, neked adom az életem. Szeretném betölteni azt a célt, amelyre megalkottál". Még azután sem azt mondja, hogy minden jó. Azt mondja, minden összedolgozik a javadra - még a rossz, és a keserű is.

Észrevetted, hogy mikor tortát készítesz, az összetevők egyenként nem ízletesek? A liszt önmagában nem finom. A nyers tojások nem finomak. A vanília önmagában nem finom. De dolgozd mindezeket össze, és egy ízletes remekművet kaphatsz!

Mikor megengeded Istennek, hogy minden "hozzávalót" összedolgozzon, Isten veszi a keserűt, belegyúrja a kelt tésztába, és jobbá tesz vele téged. Miért? Mert Ő jó Isten.

Minél több időt töltesz Istennel, annál inkább megismered a célod. Minél inkább megismered a célod, annál inkább tud Isten mindent használni az életedben - még a keserű és megtört dolgokat is.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mik voltak azok a rossz döntések - amelyeket te hoztál, vagy mások hoztak - amiket nehezen hiszed, hogy Isten jóra tud használni az életeben?
  • A célod megismerése hogyan segít abban, hogy lásd, Isten hogyan munkál mindent a javadra?
  • Mit gondolsz, mit jelent teljesen átadni az életedet Istennek?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása