Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ami miatt örülhetsz a megpróbáltatások idején

2018. október 30. 03:00 - gabormel

„Akkor is örülhetünk, ha problémákba és megpróbáltatásokba ütközünk, mert tudjuk, hogy a szenvedésből türelem fakad.” (Róm 5:3, NLT fordítás)

kepx_1.jpg

Sokan ismerik József bibliai történetét, akit testvérei rabszolgának adták, de végül Egyiptom kormányzója lett. Évekkel az árulást követően József találkozott a testvéreivel, és azt mondta nekik: „Az volt a szándékotok, hogy ártsatok nekem, de Isten mindent jóra fordított, és olyan pozíciót biztosított számomra, amivel sok ember életét megmenthettem.” (Ter 50:20, NLT fordítás)

Ez az ún. megváltó szenvedés, ahol más emberek javára szenvedsz. Ez ugyanaz, mint amit Jézus tett érted! Amikor meghalt a kereszten, nem a saját bűneiért fizetett meg, hiszen bűntelen volt. Ő a te és az én bűneim miatt szenvedett.

A megváltó szenvedésben Isten elveszi a keserűséget, és jobbá teszi a világot, attól, amin már átmentél. Isten azt mondja: „Nem lesz minden jó az életedben, de mindent felhasználhatok mindarra a jóra, amely a tervem megvalósításához szükséges – ez legyen akár más emberek fájdalmai és bűnei, vagy akár az, mikor bár ártatlan vagy és mások megbántanak.

Mivel Isten jóságos, szereti a jót kihozni a rossz dolgokból. Bárki képes arra, hogy jót hozzon ki jó dologból, de rosszból csak Isten képes ezt megtenni hatalmánál és jóságánál fogva.

A Rómaiaknak írt levél 5:3-ban így szól: „Akkor is örülhetünk, ha problémákba és megpróbáltatásokba ütközünk, mert tudjuk, hogy a szenvedésből türelem fakad.” (NLT fordítás) Boldog lehetsz még nyomás, megpróbáltatások és a nyomorúság közepén is. Miért? Figyeld meg ezt a mondatot: „tudjuk”. A boldog élet attól függ, hogy mit hiszel, nem pedig attól, hogy min mész keresztül. Tegyük fel, hogy van két hasonló körülmények között élő ember, és az egyik boldog lehet, míg a másik elpusztul. Miért? Mert akinek van reménysége és hite, az másként viszonyul a nehézségekhez, mint az, akinek nincs.

Istent sokkal jobban érdekli a jellemed, mint a kényelmed. Azt akarja, hogy fejlődj inkább, míg itt vagy a Földön, mert te vagy az egyetlen dolog, amit a mennybe viszel. Hogyan csinálja? Azokkal a problémákkal és megpróbáltatásokkal, amelyekkel életed során szembesülsz, jobbá tesz, erősebbé a hitben. Mindeközben tudhatod, hogy a benned fejlődő türelem kitartást szül, és a szenvedésed nem csak önmagad, de mások javára is fog szolgálni.

Jézusra bíztad az üdvözülésedet?

A Biblia azt mondja, csakis akkor juthatunk a mennybe, ha bízunk Isten fiában, Jézus Krisztusban. Ahhoz, hogy a mennybe jussunk, Isten szeretetét nem kell kiérdemelni vagy munkával megszerezni. A Biblia azt mondja: „Kegyelemből részesülhettetek a megváltásban, a hit által – és ez nem a magatok érdeme, hanem Isten ajándéka – nem a cselekedeteiteknek köszönhetitek, hogy senki sem dicsekedhessen.” (Ef 2:8, NIV fordítás)

Ha nem bízol Jézusban, de elkötelezted magad a követésére, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépd ezt a vonalat, és eldöntötted, hogy hiszel Jézus Krisztusban, és követed Őt, mondd el ezt az imát:

„Kedves Jézusom! Megígérted, hogy ha hiszek benned, mindent, amit valaha rosszul tettem, megbocsátod. Meg fogom tudni életem célját, és egy nap befogadsz majd engem örök otthonodba, a Mennybe.”

„Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy Te vagy a Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet, és bízom benned, megmentesz engem. Bízom benned, mikor azt mondod, hogy az üdvösség a kegyelmedből fakad, a hit által, és nem pedig a tetteim révén. Elfogadlak az életemben mint Uramat. Az életem minden részét a Te vezetésednek átadom. Jogod van felhívni a figyelmem életem hibáira.”

„Jézusom, szeretnék megpihenni a Te szeretetedben. Köszönöm, hogy ezt nem kell elnyernem, vagy munkával megszereznem. Arra szeretném használni életem hátralevő részét, hogy Téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamnak szolgálnék. Alázatosan elkötelezem az életem Neked. Kérlek, ments meg, fogadj be a családod tagjai közé! A Nevedben imádkozom. Ámen.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • A szenvedések közepette hogyan változik meg a szemléleted, mikor úgy tekintesz rá, hogy ez mások javára is lehet?
  • Hogyan változik, mikor úgy gondolsz rá, hogy Jézus a te megváltásodért szenvedett a kereszten?
  • A szenvedésed ideje alatt milyen dolgokat tanultál meg Istenről és magadról? Hogyan segítettek ezek a leckék a lelki növekedésben?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása