Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az ima ereje az Isten jóságába vetett hitnél kezdődik

2018. november 04. 03:00 - daniella_89

"Biztosan a te jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és én az Úr házában lakozom örökké" (Zsoltárok 23:6, NIV fordítás)

gal38740727.jpg


Isten meg akarja mutatni neked az Ő jóságát - és nem csak amíg itt vagy a Földön. Isten meg akarja mutatni az Ő jóságát örökkön-örökké, az egész örökkévalóságon keresztül. Azért, mert Isten mindig jó, meghív téged, hogy mindörökké vele élj.

A Zsoltárok 23:6 ezt mondja: "Biztosan a te jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és én az Úr házában lakozom örökké" (NIV fordítás). Milyen jó a mi Istenünk, hogy felkínálja nekünk az Ő jóságát és megígéri az örökkévalóságig!

Miért fontos ez az imaéletedben? Azért, mert amíg nem vagy teljesen meggyőződve arról, hogy Isten jó és sosem tesz rosszat neked, addig az imáid erőtlenek, céltalanok lesznek, és hiányozni fog belőlük a szenvedély.

Ugyanakkor ha megérted, hogy nem az számít, hogy érzed magad és hogyan néz ki az életed; hogy Isten érted van és nem ellened; hogy Ő egy jó Isten és a legjobbat akarja neked, jobban, mint te magadnak; hogy Ő jobban tudja, mi tehet téged boldoggá, jobban, mint te magad - mikor ezek az igazságok válnak az imáid alapjává, akkor imádságaid erőteljesebbé, szenvedélyesebbé, célratörőbbekké válnak.

Semmi sem fontosabb az életedben, mint hogy megtanuld, hogyan imádkozz hatékonyan. Így tapasztalhatod meg Isten erejét, Isten jelenlétét, Isten békességét, Isten célját és tervét.

Tehát, mit szeretnél, mit tegyen Isten az életedben? Milyen nagy dolgokra akarod kérni Őt, bízva az Ő jó tervében? Az Ő jóságára alapozva minek a megvalósulását reméled várakozóan magadban és a kezed munkájában?


Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, mit jelent, hogy Isten jósága kísér az életeden át?
  • Isten jóságának megértése hogyan ad erőt az imáidhoz? Milyen módon változtatja meg azt, ahogyan imádkozol?
  • A mai áhítat végén olvasott kérdésekre adott válaszok közül melyek azok, amiket megosztanál az emberekkel körülötted? Hogyan segíthetnek ők téged abban, hogy számonkérhető legyél ezekben?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása