Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hálaadó ima békét hoz

2018. november 12. 03:00 - Lilla:)

"Ne aggódjatok semmi miatt, helyette mindenért imádkozzatok! Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek és adjatok hálát mindenért, amit tett. Ezek után megtapasztaljátok majd Isten békéjét" (Filippi 4:6-7., NLT fordítás)

A Filippi 4:6-7-ben azt olvassuk, hogy a Biblia legnehezebb tanítása az, hogy engedelmeskedjünk: "Ne aggódjatok semmi miatt, helyette mindenért imádkozzatok! Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek és adjatok hálát mindenért, amit tett. Ezek után megtapasztaljátok majd Isten békéjét" (NLT fordítás)

Nem egyszerű aggodalmak nélkül tekinteni életünk mindennapos, gyakran rémisztő részleteire, de Isten pontosan megmondja, mit is kell tennünk: "Mindenért imádkozzatok...adjatok hálát mindenért, amit tett." A hálaadó ima békét hoz. Isten ezzel azt mondja, hogy amikor elkezdesz aggódni, akkor abbahagytad az imádkozást.

A szülők értik a hála erejét. A legtöbb szülő nem értékeli ha a gyermekei folyton csak kérnek és sosem mondják azt, hogy "köszönöm". Isten ugyanígy látja a dolgokat. Azt akarja, hogy elmondjuk, ha szükségünk van valamire. Az Újszövetségben több mint 20 alkalommal említi meg, hogy "kérjetek". Azonban azt szeretné, ha hálával kérnénk.

A Biblia arra ösztönöz, hogy pontosan fogalmazzuk meg kéréseinket és hálánkat. Ahelyett, hogy "köszönök mindent", azt szeretné, ha elmondanánk neki, miért is vagyunk hálásak. Amikor azt mondom a feleségemnek, hogy "Olyan hálás vagyok érted", mindig azt kéri, hogy mondjam el, pontosan miért. Szereti hallani, mit értékelek benne, és miért vagyok hálás érte.

Isten is hallani akarja ugyanezeket a dolgokat. Tehát amikor imádkozol, mondd el Istennek, hogy miért vagy hálás. Az ima az egyik legfontosabb módja annak, hogy kifejezzük felé hálánkat.

Előre hálát adni Istennek nagy lépés a hitben. A Biblia azt mondja, hogy amikor előre hálát adunk Istennek valamiért, amire még nem is válaszolt, akkor csodák történnek. Minél hálásabbak vagyunk, annál inkább munkálkodik Isten az életünkben. A Biblia azt mondja, hogy Isten az ő gyermekei hálájában lakik. A hálánkat mint az erő eszközét használja az életünkben.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Miért olyan fontos a hála a lelki életünkben?
  • Légy olyan pontos, amilyen csak tudsz: miért vagy hálás Istennek? Tölts egy kis időt imával és köszönd meg Istennek ezeket a dolgokat!
  • Mik azok a dolgok, amikről hiszed, hogy Isten meg fogja áldani a jövőben? Köszönd meg neki ezeket - még akkor is ha meg sem történtek egyelőre.

 

Készen állsz befogadni Jézust a szívedbe?

Meg akarod kapni Isten kegyelmi ajándékát? Ezzel az egyszerű imával elmondhatod Istennek, hogy el akarod fogadni Jézus ajándékát.

Ima:

"Kedves Istenem! Félek, de meg akarlak ismerni. Nem egészen értek mindent, viszont köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy velem voltál még akkor is, amikor észre sem vettem. Köszönöm, hogy itt vagy nekem és hogy nem azért küldted Jézust, hogy elítéljen, hanem hogy megmentsen.
Beismerem, hogy soha még csak észre sem vettem, hogy szükségem van egy Megmentőre, azonban ma meg szeretném kapni Fiad ajándékát. Arra kérlek, hogy ments meg a múltamtól, a hibáimtól, a bűneimtől, a szokásaimtól, a sérelmeimtől és a csalódásaimtól. Szükségem van rád, hogy elvedd a stresszt és helyette szereteteddel tölts meg. Szükségem van arra, hogy békében éljek veled és szükségem van rá, hogy a te békéd töltse be a szívem.
Arra kérlek, hogy ments meg a Te célodnak megfelelően. Tudni akarom, miért helyeztél engem erre a bolygóra. Be akarom tölteni azt a célt, amit Te előkészítettél nekem. Meg akarom tanulni, hogyan szeresselek Téged, bízzak Benned és ápoljam a kapcsolatom Veled. Jézus nevében imádkozom. Amen."

Ha elmondtad ezt az imát, akkor kérlek mondd el nekem és írj a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék küldeni neked néhány dolgot, amivel megkezdheted utadat Jézussal.

( * Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása