Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ahhoz, hogy elvégezhess valamit, nézz szembe a félelmeiddel

2018. december 10. 03:00 - Mate Cseri

"Ha tökéletes körülményekre vágysz, semmit nem fogsz véghezvinni" (Préd 11:4, TLB fordítás)

face_your_fear.jpg

A félelem minden bizonytalanságod forrása - a hibázás, a bukás félelme, annak a félelme, hogy ciki leszel, hogy olyan dologra kötelezed magad, amit nem tudsz megtartani, hogy valaki kinevet, vagy elutasít. Mindig a félelem tart a bizonytalanság állapotában.

Nem szeretjük bevallani, hogy félünk, így hát gyenge kifogásokat teszünk. Mózes azt mondta: "Nem tudok beszélni." Gedeon meg azt, hogy: "Túl fiatal vagyok." Ábrahám pedig azt mondta: "Túl öreg vagyok már."

Mi a te kifogásod?

Istennek van egy álma az életedről, és Jézus Krisztus az életed központja akar lenni. Talán azt mondod: "Nincs kellő időm. Nincs pénzem. Nincs tapasztalatom. Nem vagyok eléggé képzett. Nincsenek meg az erőforrásaim. Bárcsak házas lennék! Bárcsak ne lennék házas! Bárcsak idősebb vagy fiatalabb lennék, másik országban, máskor."

A Szentírás ezt mondja a Prédikátor 11:4-ben: "Ha tökéletes körülményekre vágysz, semmit nem fogsz véghezvinni" (TLB fordítás). A tökéletesség hajszolása megbénítja a lehetőséget.

Isten azonban mindig is tökéletlen embereket használt tökéletlen helyzetekben, hogy véghezvigye akaratát. Mindig. Ha arra a tökéletes személyre vársz... nos, nem jön. Ha a megfelelő körülményekre vársz, vagy arra hogy túltedd magad bizonyos dolgokon, mielőtt még végleg elszánod magad Krisztus mellett: hiú ábránd. Az élet alapvető elköteleződéseit akkor kell vállalni, mikor az élet zajlik. Az élet márpedig zajlik.

Mi a félelem ellenszere? A hit. A Róma 8:31 szerint: "Ha Isten velünk, kicsoda lehet ellenünk?" (TLB fordítás). Istenre kell bíznod félelmeidet és útnak indulni gondjaid, félelmeid, kétségeid dacára.

Ha Isten adott neked egy álmot és tudod, hogy ez az ő akarata, hozd meg a döntést és indulj el a félelemmel szemben. Aztán csak nézd ahogy a Vörös-tenger megnyílik és manna hull, és Isten csodát művel abban a kapcsolatban, nehézségben, a pénzügyeidben, vagy bármi is legyen az.

Kérve kérlek, hogy tégy valami nagyszerűt az életeddel Jézusra való tekintettel! Ne pazarold el az életed! Ne élj középszerűségben! Ne vegetálj. Hozd meg a döntéseket, melyek befolyásolják a sorsodat.

 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen döntést kell ma hoznod, olyan félelmek dacára, melyek egy ideje bénítanak?
  • Milyen bátorító ígéreteket ismersz a Bibliából, amelyek arról szólnak, hogy Isten jutalmazza azokat, akik bíznak benne és engedelmesek felé, kételyek és félelmek dacára?
  • A tökéletesség hajszolása hogyan tartott távol (vagy valamelyik ismerősödet) egy fontos döntés meghozatalától?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.12.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása