Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szánj időt munka közben arra, hogy szolgálj!

2018. december 24. 03:00 - managercoach.hu

"Ha azt gondoljátok, túl fontosak vagytok ahhoz, hogy segítsetek valakinek, becsapjátok magatokat. Annyira nem vagytok fontosak" (Galata 6:3 NLT fordítás)

recruit1.jpg

Istent nem nyűgözi le a munkahelyi beosztásod. Ő a szolgálatodban gyönyörködik. A Galata 6:3 azt mondja: "Ha azt gondoljátok, túl fontosak vagytok ahhoz, hogy segítsetek valakinek, becsapjátok magatokat. Annyira nem vagytok fontosak" (NLT fordítás)

Azért vagy itt a Földön, hogy szolgálj. Ha azt akarod, hogy tevékenységed szolgálat legyen, akkor hajlandónak kell lenned arra, hogy gyakorlati módon nyújts segítő kezet és van vagy százféle mód, hogy ezt megtedd. Évekkel ezelőtt valaki elkezdett egy szolgálatot a gyülekezetben, amely az "Emberek Segítenek Embereknek" elnevezést kapta. A tagok egyszerűen segítették egymást a saját szakterületükön és érdeklődési területükön, legyen az lakásfelújítás, vízvezeték szerelés, kertészet, háztartás, autószerelés vagy könyvelés.

Egymás segítését nem kell túlbonyolítani. Csak tedd az, amit tudsz azért, hogy másokat segíts vele. Ezt nevezik szolgálatnak! Mindig, amikor egy szűkölködővel találkozol lehetőséget kapsz arra, hogy megmutasd Isten szeretetét. Ez igaz - és főként ott -, ha a munkahelyedről és a munkatársaidról van szó.

Jézus mondta: "A hozzáállásod olyan kell legyen, mint az enyém, mert én, a Messiás, nem azért jöttem, hogy nekem szolgáljanak, hanem hogy én szolgáljak" (Máté 20:28 TLB fordítás)

Természetünk szerint azt akarjuk, hogy szolgáljanak nekünk. Én azt akarom, hogy kiszolgáljanak engem. Azt akarom, hogy az emberek rám várjanak. Azt akarom, hogy az emberek megtegyenek nekem dolgokat. Pedig a keresztényt a szolgálat iránti vágy jellemzi. Krisztus Szelleme a szolgálat és önmagad odaadása.

Ki az, az irodában vagy a munkakörnyezetedben, akit épp csak egy cérnaszál tart a helyén? Legyen gondod rá, hogy ezt megtudd. Erről szól a kereszténység! Vannak emberek körülötted, akik megsebzettek. A mosolyuk mögött nyomasztó sérülések vagy terhek miatti haldoklás van. Isten azt akarja, hogy emeld fel őket, és mutasd meg nekik az Ő szeretetét.

Talán ezt mondod: "Nekem is vannak problémáim. Vannak dolgok, amiket én is meg kell tegyek. Célok, amelyeket el kell érjek. Nincs időm a szolgálatra." Ha nincs időd segíteni másoknak, az életed túlságosan is önző. Ez ennyire egyszerű. Isten nem azért helyezett ide, hogy csak magadnak élj. Ha túl elfoglalt vagy a szolgálatra, akkor egyszerűen csak túl tevékeny vagy.

Kereszténynek lenni, annak a feltétel nélkül elfogadását jelenti, hogy folyamatosan megbecsülöd, erősíted és buzgón segíted az embereket.

Isten azt akarja, hogy segítsük egymást.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Ki az, akiről tudod, hogy valamilyen gyakorlati segítségre lenne szüksége a héten, vagy esetleg még ma? Mit fogsz tenni ezért?
  • Néha egy egyszerű telefonhívás az a segítség, amire valakinek szüksége van. Ki az, akit ma bátorítanának reményteljes szavaid? Ne halogasd tovább!
  • Ha azt gondolod, hogy túl elfoglalt vagy a szolgálatra, szánj időt arra, hogy átértékeld az időbeosztásodat. Mik azok a kevésbé fontos dolgok, amik elveszik azt az időt attól, hogy sokkal fontosabb dolgokkal törődj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.12.17. fordította Borsos Daniella)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása