Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus feltámadása mindent megváltoztatott

2018. április 08. 03:00 - daniella_89

"Én vagyok aki feltámasztom a halottakat és újra életet adok nekik. Bárki, aki hisz bennem, bár meghal, mint ahogy mások is, újra élni fog. Örök életet kap, mert bennem hisz, és soha nem lesz semmivé." (János 11:25-26, TLB fordítás)

20170416_resurrection-979x514.jpg


Jézus feltámadása mindent megváltoztatott. Szó szerint kettéhasította a történelmet, Krisztustól indítva a időszámítást. Ez a legnagyobb jelentőségű esemény az emberiség történelmében, és három dolgot bizonyít.

Először is bizonyítja, hogy Jézus pontosan az, akinek állította magát. Újra és újra elmondta, hogy ő Isten Fia, aki azért jött, hogy meghaljon a bűneinkért. És pontosan ezt tette. Jézus Krisztus feltámadása az egyik legjobban dokumentált esemény a történelemben. Bármely törvényszéken megállná a helyét. Igazság szerint meg is állta, többször is, évszázadokon keresztül.

Pál apostol ezt mondta: "Mert amit kaptam, azt átadtam nektek mint rendkívül fontos dolgot; hogy tudniillik Krisztus meghalt a mi bűneinkért az Írások szerint - feltámadt a harmadik napon, és megjelent Péternek, majd a tizenkettőnek. Azután, megjelent több mint ötszáz testvérnek egyszerre, akik közül a legtöbben még mindig élnek, bár néhányan már elaludtak. Azután megjelent Jakabnak, majd valamennyi apostolnak. Legutoljára pedig megjelent nekem is." (1Korintus 15:3-8, NIV fordítás)

Másodszor, a feltámadás bizonyítja, hogy Jézus megtartja ígéreteit. Jézus elmondta a tanítványainak, hogy "megölik és a harmadik napon feltámad." (Máté 16:21, NIV fordítás). Mivel Jézus megtartotta ezt az ígéretét, bízhatsz Isten Igéjének más ígéreteiben is. A Biblia azt mondja: "Mert bármilyen sok ígérete van Istennek, Krisztusban mind igenné lett...Tulajdonosi pecsétjét ránk tette és Szellemét a szívünkbe helyezte mint letétet, garantálva ezzel azt, ami majd elkövetkezik." (2Korintus 1:20,22,  NIV fordítás).

Harmadszor, a Feltámadás bizonyítja, hogy van élet a halál után. Jézus Krisztus feltámadása miatt van REMÉNYÜNK a jövőre nézve. Ez egy olyan remény, ami nem okoz csalódást (lásd Róma 5:5). Jézus azt mondta: "Én vagyok, aki feltámasztom a halottakat és újra életet adok nekik. Bárki, aki hisz bennem, bár meghal, mint ahogy mások is; újra élni fog. Örök életet kap, mert bennem hisz, és soha nem lesz semmivé." (János 11:25-26, TLB fordítás).

Hová máshová mehetnél egy ilyen ígéretért? Sehová! Ki más adhat neked ilyen ígéretet? Senki! Ha nem kapod meg Jézustól, akkor senkitől sem szerezheted meg. Ez egy csodálatos ajándék, ami ma elérhető számodra is. Mi kell hozzá? Az, hogy higgy.

A Biblia azt mondja: "Ez a Jó Hír elmondja, hogyan tesz minket Isten igazzá a maga szemében. Ez kezdettől végig a hit által valósul meg. Ahogy az Írás mondja, "Az igaz ember hit által él" (Róma1:17, NLT fordítás). Isten Igéje azt is mondja: "Kegyelemből vagytok megmentve, hit által - és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka, nem cselekedetek által, hogy senki se dicsekedhessen" (Efézus 2:8-9, NIV fordítás).

Az a jó hír, hogy Jézus halála és feltámadása elérhetővé tette számunkra Istent. Más szóval, egyedül akkor juthatunk a Mennybe, ha bízunk Istenben az Ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül. "Isten azt mondja, ő elfogad és felment minket - kijelentve rólunk, hogy "nem vagyunk bűnösök" - ha bízunk abban, hogy Jézus Krisztus elveszi a bűneinket. Mindannyian megmenekülhetünk ugyanígy, Jézushoz menve, mindegy, hogy kik vagyunk vagy kik voltunk." (Róma 3:22, TLB fordítás).

 A Krisztus melletti elköteleződés imája

Ha készen állsz elkötelezni az életedet Jézus Krisztusnak, imádkozd el ezt az imát:

"Drága Jézus, azt ígérted, hogy ha hiszek benned, megbocsátasz mindent, amit rosszul tettem, hogy megtudom az életem célját és te befogadsz egy nap örökkévaló otthonodba, a Mennybe.
Megvallom a bűneimet és hiszem, hogy Te Isten vagy, az én Megváltóm. Befogadlak az életembe mint Uramat. Ma minden részét az életemnek a te irányításodra és vezetésedre bízom.
Meg akarok nyugodni a te szeretetedben. Köszönöm, hogy nem kell megszereznem, kiérdemelnem vagy megdolgoznom érte. Arra akarom használni az életem előttem álló részét, hogy téged szolgáljalak és ne magamat. Átadom neked az életem, és kérlek ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.01.)

Szólj hozzá!

Ne csak reméld, hogy a mennyországba jutsz

2018. április 07. 03:00 - csmsdvd

„Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a fiú azé, az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.” (1Jn 5:11-12)

Manapság ha megkérdezed az embereket, például egy bevásárlóközpontban, hogy szerintük a mennybe vagy a pokolba jutnak, akkor a legtöbbje valószínűleg azt válaszolja: Remélem a mennybe.

Csak remélni ugyanakkor nem elég. Bízom benne, hogy a te válaszod nem ez. Az örök életed fontosabb annál, hogy ne legyen bizonyosságod róla.

Butaság nem felkészülni arra, ami elkerülhetetlen: a halál. A legutóbbi statisztikák azt mutatják a halálozási ráta a világban továbbra is 100%.

A következő perc sem garantált, a következő óra még kevésbé. Ne halogasd életed legfontosabb döntését.

A Biblia János első levele 5. fejezete 11-12 versei szerint olvassuk: „Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a fiú azé, az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.”

Ennél világosabban nem lehet fogalmazni. Ha Jézussal vagy, van életed. Ha nem vagy Jézussal, nincs életed. Van választási lehetőséged.

Nem a másik ember hite miatt jutsz a mennybe. A pokolra sem jutsz a másik ember döntése alapján.

A te választásod! Eldöntheted, hol töltöd az örökkévalóságot.

Ezért olyan fontos Karácsony és Húsvét. Ha Jézus nem született volna meg Karácsonykor, akkor nem halt volna meg és nem támadt volna fel Húsvétkor, akkor reményvesztettek lennénk. Semmit sem tudnák tenni. Nem lenne választásunk.

A kereszt a válasz a legsúlyosabb problémára: az Istentől való elszakadásra.

A Biblia azt írja:” halottak voltatok vétkeitekben és bűnös valótok körülmetéletlenségében, ővele együtt életre keltett megbocsátva nekünk minden vétkünket. Eltörölte követelésével minket terhelő adósságlevelet, amely minket vádolt, eltávolította azt az útból, odaszegezve a keresztfára.” (Kol 2:13-14)

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mitől válik sürgőssé, hogy kövesd Jézust, vagy pedig hogy a barátaid,a családod döntsenek Jézus mellett, különösen annak a fényében, hogy a következő másodperced sem garantált?
  • Az ismerettségedben kinek kellene ezt az áhítatot olvasnia? Hogyan tudod a kapcsolatot úgy alakítani, hogy az üzenetet meg tudd osztani velük?
  • Amennyiben a következmények ennyire egyértelműek (ha Jézust választod, élni fogsz, ha elutasítod, elkárhozol), miért ilyen nehéz néhány embereknek mégis ez a választás?

 

Jézus iránti elköteleződés imája

Imádkozz így, ha elszántad magad arra, hogy életedet Jézus Krisztussal éled.

"Drága Jézusom, azt ígérted, ha hiszek benned, mindent, amit eddig rosszul tettem, megbocsátást nyer, megtalálom az életem célját, és egy napon a Te örökkévalóságodba befogadsz. Megvallom bűneim, és hiszem, hogy Te vagy az Isten, a Megváltó. Befogadlak életembe, mint az én Uramat. Mától életem minden részét a Te irányításod alá rendelem. Jézus, a te szeretetedben akarok pihenni. Köszönöm, hogy ezt nem kell kiérdemelnem, nem kell megdolgoznom érte. Jézus nevében kérem. Ámen."

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.31.)

Szólj hozzá!

Az első célod az, hogy Isten szeressen téged

2018. április 06. 03:00 - Lilla:)

"Szeretünk, mert először Ő szeretett minket" (1. János 4:19, NIV fordítás)

Egyszer bejött egy férfi az irodámba és azt mondta: "Keresztény vagyok, de nem érzem, hogy a szellemi életemben bármerre is haladnék. Megragadtam egyfajta közömbösségben.

"Megkérdeztem tőle: "Mit gondolsz, mi a probléma?"

Ő azt felelte: "Azt hiszem az a gond, hogy nem szeretem eléggé Istent."

Azt mondtam neki: "Ez nem a te problémád. A probléma nem az, hogy nem szereted eléggé Istent. A te gondod az, hogy nem érted meg, hogy Isten mennyire szeret téged."

A szeretet mindig szeretetre válaszol. A Biblia azt mondja: "Szeretünk, mert először Ő szeretett minket" (1. János 4:19, NIV fordítás). Amikor azt mondod: "Nem szeretem Istent", az azért van, mert nem érted meg, hogy Ő mennyire szeret téged.

Hogy megértsd életed célját és az elhívásodat, Isten természetével kell kezdened. Isten a szeretet és a szeretet az ő természetének lényege. Ő az egyetlen oka annak, hogy az univerzumban jelen van a szeretet. A hangyák és a csigák nem szeretnek, te azonban Isten képmására lettél teremtve, így te képes vagy szeretni.

Azért élsz, mert Isten szeretni akar téged. Életed legelső célja, hogy Isten szeressen téged! Igen, fontos szolgálni, engedelmeskedni és bízni Benne, azonban a legnagyobb célod, hogy szeresd Őt.

"Még mielőtt megalkotta a világot, Isten szeretett minket és kiválasztott minket a Krisztusban, hogy szentek és hibátlanok legyünk az ő szemében. Isten már előre eldöntötte, hogy befogad minket családjába Jézus Krisztus által. Ezt akarta tenni és ez okozott neki nagy örömet." (Efézus 1:4-5, NLT fordítás)

Ezt mélyítsd el magadban: a legelső célod nem az, hogy bármit is tégy, hanem, hogy Isten szeressen téged.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Hogyan szerethet Isten téged? Mit jelent ez számodra?
  • Mikor küzdöttél azzal, hogy megértsd vagy értékeld, hogy Isten mennyire szeret téged?
  • Miért kell, hogy életed első célja az legyen, hogy Isten szeressen? Miért így teremtett meg minket Isten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.30.)

Szólj hozzá!

Minden hibánk és kudarcunk Istenhez hozhatjuk

2018. április 05. 03:00 - magyarosijulia

„Segítséget fog küldeni a Mennyből, hogy megszabadítson engem az Ő szeretete miatt." (Zsoltárok 57:3, TLB fordítás)

Van egy tévhit, amely szerint meg kell tisztítanom a tetteimet mielőtt Istenhez jöhetnék. „Össze kell szednem magam, össze kell szednem mindent! Van néhány dolog, amit rendbe kell tennem az életemben, utána pedig mehetek Istenhez."

Olyan ez, mintha fogat mosnánk mielőtt a fogorvos megtisztítaná a fogaink, vagy elmosnánk az edényeket mielőtt betesszük a mosogatógépbe, vagy kitakarítanánk a házat mielőtt megérkezik a takarítónő. Miért tennénk ilyesmit?

Az igazság az, hogy Isten nem várja el tőlünk, hogy megtisztítsuk tetteinket mielőtt hozzá fordulunk – Jézus halála és feltámadása biztos megnyilvánulása ennek! Jézus kitárta karjait, és azt mondta: „Ennyire szeretlek! Most pedig jöjj, ahogy vagy!"

A Biblia azt írja a Zsoltárok 57:3-ban, hogy „Segítséget fog küldeni a Mennyből, hogy megszabadítson engem az Ő szeretete miatt." (Zsoltárok 57:3, TLB fordítás). Ezt tette Jézus húsvétkor, és ezért hozhatjuk minden hibánk és kudarcunk Istenhez!

Valószínű te is ismersz olyan embereket, akik úgy gondolják, hogy Isten sosem fogja őket szeretni, hiszen annyi hibájuk van és akkora kudarc az életük. De ismered azt az igazságot is, hogy Isten azt szeretné, hogy úgy jöjjenek hozzá, ahogy vannak.

Segíts ezeknek az embereknek meghallani a jó hírt Jézustól. Hívd meg őket a gyülekezetbe ezen a húsvéton. Annyira egyszerű dolog megtenni, de örökkévalóságig tartó eredménye lehet!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen mértékben hiszed el, hogy meg kell tisztítanod a tetteid, mielőtt közeledsz Istenhez?
  • Hogyan tapasztaltad Isten szeretetének erejét az életedben?
  • Kik azok az emberek, akiket ezen a húsvéton gyülekezetbe hívhatsz? Kötelezd el magad erre!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.29.)

Szólj hozzá!

Három tény a Mennyországról

2018. április 04. 03:00 - FodorImi

„Mivel feltámadtatok új életre Krisztussal, fordítsátok tekinteteteket a Menny valósága felé, ahol Krisztus az Isten jobbján ül, a megtiszteltetés helyén.” (Kolossé 3:1 – NLT fordítás)

Sokféle téves elképzelésünk van a Mennyről. Nem leszel angyal. Nem lesznek szárnyaid. Nem fogsz kicsi, pufók angyalkává válni, aki fehér köntösben lebeg a felhőkön.

Szükséges, hogy helyesen lássuk a Mennyországot. Kolossé 3:1-benj azt mondja a Biblia: „Mivel feltámadtatok új életre Krisztussal, fordítsátok tekinteteteket a Menny valósága felé, ahol Krisztus az Isten jobbján ül, a megtiszteltetés helyén.” (NLT fordítás)

Tehát mit mond a Biblia a „Menny valóságáról”?

1. A Menny az a hely, ahol Isten él és uralkodik.
A Biblia úgy nevezi a Mennyet, mint „Isten lakóhelye”, „Isten háza” és „Isten városa”. Ez az, ahol Isten él. A Szentírásban 31 alkalommal Jézus szintén úgy hívja a Mennyet, hogy „az Isten Királysága” vagy a „Menny Királysága”.

2. A Menny valóságos hely.
A Menny nem egy tudat állapot. Nem egy létezési forma. És nem egy hely, ahol az ember lényege, eszenciája szellemként lebeg körbe. A Biblia úgy beszél a Mennyről, mint ahol lesznek utcák, fák, otthonok, lakóhelyek, ahol lesz folyó. Sok Szentírási hely utal arra, hogy lesznek állatok. A feltámadás által megújult saját fizikai testünk lesz. Máté 6:20 azt mondja, hogy összegyűjtött kincsünk lesz a Mennyben. Nem tarthatsz kincseket egy nem valóságos helyen.

3. A Menny számodra és számomra lett tervezve.
Isten nem magának tervezte a Mennyet. Számunkra tervezte. Mikor Isten elkezdett gondolkozni a Földről, akkor kezdett el gondolkozni a Mennyről is. A Biblia azt mondja, Isten azért teremtette az Univerzumot, mert egy családdal akarta tölteni az örökkévalóságot. A Menny az a hely, amelyet a családjának tervezett. Nem arra szánt minket, hogy a Földön éljünk. Téged és engem a Menny számára teremtett!

Mikor a Mennyhez érkezünk, az olyan lesz, amit „Szem nem látott, fül nem hallott, emberi elme el sem gondolt, azt készítette Isten azoknak, akik Őt szeretik.” (1 Korinthus 2:9 – NIV fordítás) A Menny valósága messze túlhaladja a mi téves elképzeléseinket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • A mennyről való ismereted, megértésed hogyan változott az áhítat elolvasása után?
  • Milyen hatással van az Istenről alkotott képedre ez az állítás: „Isten nem magának tervezte a Mennyet. Számunkra tervezte. Mikor Isten elkezdett gondolkozni a Földről, akkor kezdett el gondolkozni a Mennyről is.”
  • Az áhítatból a Mennyről szóló három valóság közül melyik lepett meg leginkább?

(Daily Hope by Rick Warren – 2018.03.28.)

Szólj hozzá!
Címkék: Menny
süti beállítások módosítása