Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hagyd, hogy Isten a félelmedet ünnepléssé változtassa

2018. december 31. 03:00 - gabormel

„Ne féljetek! Jó híreket hozok nektek, ami nagy örömöt fog okozni az embereknek. Ma Dávid városában megszületett a Megváltótok, Ő Krisztus, az Úr!” (Lukács 2:10-11, NIV fordítás)

betlehemi_pasztorok.png

Az emberek a különböző médiában a karácsonyi képeket szemlélve azt feltételezik, hogy mindenki megállíthatatlan örömet érez az ünnepek alatt. Természetesen ez messze áll az igazságtól.

Sokan félnek. Félnek a jövőtől, félnek a jelenüktől, és ezek a félelmek megakadályozzák őket abban, hogy igazán élvezzék az ünnep örömét.

A pszichológusok körülbelül 645 különböző, az emberek által megtapasztalt félelmet azonosítottak be. A félelem egyetemes probléma, ami az ünnepek idején is elveszi az örömünket.

Azonban itt a jó hír: Nem kell félned, hiszen Isten melletted van!

Ezt bizonyítják az első karácsonyi történetből származó pásztorok is. A Biblia szerint a pásztorok kizárólag a juhaik védelmére összpontosítottak, mielőtt az angyalok megjelentek volna. Amikor az angyalok fénnyel árasztották el az eget, a pásztorok halálra ijedtek.

De az angyal megnyugtatta őket:

„Ne féljetek! Jó híreket hozok nektek, ami nagy örömöt fog okozni az embereknek. Ma Dávid városában megszületett a Megváltótok, Ő Krisztus, az Úr!” (Lukács 2:10-11, NIV fordítás)

Isten ma ugyanezt mondja neked. Nem kell a félelmek közt élned. A Biblián keresztül újra és újra arra emlékeztet minket, hogy ne féljünk!

A pásztorok szemlélete azonnal megváltozott, miután az angyalokon keresztül Isten üzent. A Biblia a következőt mondja nekünk a Lukács 2:13-16-ban: „Miután az angyali kórus visszatért a mennybe, a pásztorok így szóltak egymáshoz: Menjünk gyorsan Betlehembe, hadd lássuk, mi történt, amit az Isten a tudtunkra hozott. Sietve útra keltek, és megtalálták Máriát, Józsefet, és a jászolban fekvő gyermeket.” (The Message fordítás)

A pásztorok nem csak elindultak és mentek, hogy láthassák Jézust, hanem futottak! A 17. igeversből megtudhatjuk, hogy az útjuk során elmondták az embereknek, amit az Úrról tudnak. Az emberek velük ünnepeltek a jó hírek hallatán.

Isten elvette a félelmet, és ünnepséggé változtatta azt.

Ezt számodra is megteszi.

Nincs az a félelem, amely oly hatalmas lenne, hogy Isten ne tudná átalakítani.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit találsz leginkább meglepőnek a pásztorok és az angyalok találkozásában Lukács evangéliumában?
  • Milyen félelmet a legnehezebb leküzdeni?
  • Hogyan segít Isten, hogy kevésbé félj?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.12.24.)

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása