Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Vesd le a régit, öltsd fel az újat

2019. február 03. 03:00 - Erika1832

„Vessétek le a régi éneteket, ami csalfa vágyakkal van megvesztegetve és változtassatok a viselkedéseteken; mindezek mellett pedig … öltsétek magatokra az új embert, ami Isten hasonlatosságára lett teremtve, valódi igazságban és szentségben.“ (Efézus 4:22b-24, NIV fordítás)

0e1139979_blog-putoffoldself_1.jpg

Ha hosszan tartó változást akarsz elérni az életedben, a tested változtatásával kell kezdened. Ennek része, hogy megváltoztatod a gondolkodásmódodat, hogy így Istent tisztelni tudd azzal, amilyen dolgokon elmélkedsz, illetve a gondolatokkal, amelyeket beengedsz az elmédbe.

Az Efézus 4:22b-24-ben úgy olvassuk, hogy „Vessétek le a régi éneteket, ami csalfa vágyakkal van megvesztegetve és változtassatok a viselkedéseteken; mindezek mellett pedig … öltsétek magatokra az új embert, ami Isten hasonlatosságára lett teremtve, valódi igazságban és szentségben.“ (NIV fordítás)

Figyeljétek meg, hogy levételről és felvételről is szó van. Az egészséged alapjában véve arról szól, hogy többé nem teszel dolgokat, amelyeket nem kellene tenned azért, hogy azokat a dolgokat tudd tenni, amelyeket tenned kellene. Ne engedd a negatív és pusztító gondolatok beáramlását az elmédbe, hanem kezdd el építő dolgokkal megtölteni azt.

Ne engedd tele újra és újra az elméd negatív és romboló dolgokkal, hanem kezdj figyelmes lenni olyan dolgokra, amelyek Jézus képét építik benned és hozzá tesznek hasonlóvá. Az elméd megújulásánál először le kell vetkőznöd a régit, hogy fel tudd ölteni az újat.

Tegyük fel, hogy elmész egy áruházba kabátot vásárolni. Találsz is egyet és beviszed a próbafülkébe, hogy felpróbáld. Ha már van rajtad egy kabát, nem veszed fel az új kabátot a régire. Elég butaság lenne, mert nem derülne ki, hogy jó-e rád. Egyértelmű, hogy először leveted a régi kabátot, majd felveszed az újat.

Így igaz ez szellemi, érzelmi és mentális síkon is. Először le kell vetned a régit, mielőtt felvehetnéd az újat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen „régi dolgokat” kell eltávolítanod az életedből, elmédből vagy testedből?
  • Milyen „új dolgokkal” kell megtöltened az elmédet és a testedet? Milyen új szokásokat kell magadévá tenned, hogy sikeres legyen a változás?
  • Hogyan szeretnél Istenhez hasonlóvá válni „valódi igazságban és szentségben”?

Daily Hope by Rick Warren (2019.01.27.) ford.:Kennedy M.

Szólj hozzá!
Címkék: változás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása