Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem vagyunk makulátlanok, és ez így van rendben

2019. február 04. 03:00 - FAmelita

"A nekem adatott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint." (Róma 12:3 NIV ford.)

A büszkeség az első és legnagyobb akadálya a változásnak az életed bármely területén.

Senki sincs teljesen rendben. Én sem, és mások sem. Ez tény. De a Biblia azt mondja, hogy senki sem tökéletes. Ezen a bolygón mindenki megtört a bűn miatt.

Mégis, úgy járunk-kelünk az emberek között, hogy próbáljuk lenyűgözni őket, és úgy teszünk, mintha nem lenne semmiféle problémánk. A hiba ilyenkor, hogy ha maradandó változást akarsz, akkor először alázatosan meg kell vizsgálnod a jelenlegi állapotodat és elfogadni, hogy nem vagy teljesen rendben. Elfogadni, hogy problémád van a pénzügyekkel, az egészségeddel, vagy éppen bármi mással, amivel éppen küzdesz az életedben.

A Róma 12:3 így mondja "ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint."

Azt tervezed, hogy megkérdezed a hozzád legközelebb állókat: 'Miben kéne változnom?'. Van benned elég bátorság, hogy megkérd őket, legyenek őszinték hozzád?

Miért fontos ez? Mert csak azt tudod kezelni, amit mérsz. Akkor tudod növelni a hited, ha tudod, hogy most mekkora. Ha nem tudod, hogy milyen az egészséged, nem tudod megfelelően növelni, vagy javítani azt.  Ha nem tudod, hogy állsz a pénzügyeiddel, nem tudsz anyagi célokat felállítani. Ha nem tudod, hogy állsz szellemileg, szakmailag, vagy kapcsolatilag, akkor nem tudsz fejlődni ezeken a területeken. Azt tudod kezelni, amit mérsz is.

Szintúgy fontos az is, hogy jegyezd a fejlődést bármilyen folyamat során, akár naplóban, jegyzetekben, bármilyen módon, ahogy csak szeretnéd. Ha felállítasz célokat az egészségedben, hitedben, pénzügyeidben, jegyezd fel a folyamatot bármilyen módon az évközben, így magad is megfigyelheted hogyan fejlődsz és haladsz előre.

Mérd fel hol vagy, így megtudod, merre kell menned.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kik azok az emberek az életedben, akikkel őszintén és nyitottan tudsz beszélgetni?
  • Mik azok a területek az életedben, amiket fel kell mérned, hogy aztán valóságos célokat állíthass fel?
  • Milyen módon lehet nyomon követni a növekedésed és a haladásosat?

* Daily Hope by Rick Warren (2019.01.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása