Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet meg tudja változtatni, még a megváltoztathatatlant is

2019. február 06. 03:00 - managercoach.hu

„Ne csak mutasd, hogy szeretsz másokat, hanem valójában szeresd őket. Gyűlöljétek a rosszat, ragaszkodjatok a jóhoz. Őszinte ragaszkodással szeressétek egymást, és örömmel becsüljétek meg egymást.” (Róma 12:9-10 NLT fordítás)

Amennyiben maradandó változást szeretnél az életedben, akkor meg kell töltened életed szeretettel.

A szeretet az egyetlen, ami meg tudja változtatni a változhatatlant. A szeretet újraéleszt. A szeretet felfrissít, megújít és felüdít. A szeretet a legnagyobb erő a világmindenségben, mert Isten maga a szeretet. Ez nem azt jelenti, hogy Istennek van szeretete (is), hanem Ő maga a szeretet. A szeretet azt is gyógyítja, amit máshogy nem lehet meggyógyítani. A szeretet felemel. A szeretet megerősít. A szeretet feltölt. A szeretet felhatalmaz.

„Ne csak mutasd, hogy szeretsz másokat, hanem valójában szeresd őket. Gyűlöljétek a rosszat, ragaszkodjatok a jóhoz. Őszinte ragaszkodással szeressétek egymást, és örömmel becsüljétek meg egymást.” (Róma 12:9-10 NLT fordítás)

„Örömmel becsüljétek meg egymást.” Szeretem ezt a mondatot. Tudjátok, mit jelent ez? Azt jelenti, hogy amikor valaki a kiscsoportban eléri a célját egészségügyi, pénzügyi vagy bármilyen téren, akkor megtiszteled azzal, hogy együtt ünnepelsz vele. Ünnepeld meg, hogy célba ért. Leadtál még egy kilót? Gratulálok! Kevesebb lett az adósságod? Remek! Révbe ért a házasságod? Nagyszerű! A Biblia azt mondja, hogy tiszteljük és becsüljük meg egymást, és mutassunk igazi érdeklődést és örömöt egymás iránt.

Az a csodálatos, hogy Isten úgy alkotta meg a világmindenséget, hogy amikor te segítesz másokat, akkor Isten gondjába veszi a te problémáidat. Isten nem azt vizsgálja, hogy segítesz-e magadon, hanem azt kérdezi, hogy „Segítesz másokon?” Szeretnél segítséget a célod elérésében? Akkor segíts másoknak a céljuk elérésében! Add át magadat. A gyógyulás ott van ebben az átadásban.

Emlékeztek Jób történetére, aki mindenét elvesztette? Megbetegedett, elvesztette a családját, elvesztette a vagyonát. Mindenét elvesztette. A könyv végén Isten mindent visszaad neki. Miért? Mert Jób magáért imádkozott? Nem. Azt írja, „Az Úr jóra fordította Jób sorsát, miután Jób imádkozott a barátaiért, és kétszeresen visszaadta az Úr Jóbnak mindazt, amije volt.” (Jób 42:10).

Miért van szükséged egy kiscsoportra? Nemcsak azért, hogy más emberek segítsenek rajtad, hanem azért is, hogy neked legyen lehetőséged segíteni rajtuk. Azért, hogy imádkozni tudj értük, és aztán Isten rajtad is segítsen. Add át magad nekik szeretetben, és aztán lásd meg, hogy hogyan munkálkodik Isten az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj azokra a módokra, ahogy naponta kifejezed a szereteted mások iránt. Mi a szereteted indítéka?
  • Hogyan lett áldássá a mások iránti szereteted az életedben?
  • Kinek van ma szüksége a te szeretetedre és a te támogatásodra, vagy kinek van ma szüksége arra, hogy vele örülj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.01.30. Fordította: Csomós Dávid)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása