Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ki az ellenállás igazi forrása?

2019. február 15. 03:00 - FAmelita

„Legyen benned alázat, amikor a veled ellenkezőket kijavítod... őket a gonosz csapdába csalta, hogy engedelmeskedjenek neki, de Isten tud nekik segíteni, hogy kiszabaduljanak." (2Timóteus 2:25-26, CEV fordítás)

Amikor a hited miatt ellenállásba ütközöl, akkor fel kell ismerned az ellenállás forrását.

Az ellenállás forrása soha nem egy másik ember – nem a munkatársad, nem politikai pártok, nem egy más nemzet vagy vallás, és nem egy rivalizáló vetélytárs. A nyomás, hogy bújj el, maradj csöndben és ülj le, amikor ki kellene állnod valamiért, nem más emberektől jön, hanem Sátántól. 

A Jelenések könyve 12:10 szerint Sátán a „keresztyének vádlója". Az elsődleges feladata az, hogy téged elnyomjon.

Egy láthatatlan szellemi harc vesz körül bennünket, és a nyomás, ami próbál téged távol tartani attól, hogy a helyes dolgot tedd, valójában nem emberektől jön. Ők csak „fegyverek", akik sokszor nem is tudják, hogy valaki használja őket. Igazából egy szellemi háború zajlik.

Az Efézus 6:12 szerint: „Nem emberi lények ellen harcolunk, hanem a gonosz szellemi erők ellen, amelyek az ég magasságában vannak." (TEV fordítás)

Sátán tudja, hogy esztelenség lenne Jézus Krisztust nyíltan támadni, ezért a követőit támadja. Mindent felhasznál – pl. médiát, zenét, popkultúrát –, hogy nevetségesnek tudja beállítani Jézus követőit. Ő áll a háttérben, amikor ezt halljuk: „A keresztyénség már idejétmúlt... A keresztyének a történelemben mindig a vesztes oldalon álltak... Nem tudják mit beszélnek... Bigottak."

A Biblia elmondja, hogy ilyenkor mit kell tenned: „Maradj távol a buta és értelmetlen vitáktól. Ezek csak bajt okoznak. Isten szolgái ne legyenek bajkeverők. Legyenek mindenkivel kedvesek, jó tanítók, és nagyon türelmesek. Legyen benned alázat, amikor a veled ellenkezőket kijavítod...őket a gonosz csapdába csalta, hogy engedelmeskedjenek neki, de Isten tud nekik segíteni, hogy kiszabaduljanak." (2Timóteus 2:23-26, CEV fordítás)

Ha nincs jelen az életedben a Szentlélek, akkor nem tudsz védekezni a Sátán támadásai ellen. Akkor Sátán befolyásolni tudja a hangulatodat, depresszióba taszíthat, vagy dühössé tehet. 

Azt hiszed, erős vagy. Pedig egyedül nem vagy elég erős a Sátán támadásaival szemben. Nagyon fontos, hogy felismerd az ellenállás forrását – aki a gonosz, és nem egy másik ember, és úgy bánj a veled szemben álló féllel, ahogy Jézus.

Mit tett Jézus? Még a kereszten is ezt mondta: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit tesznek." 

Az emberek, akik szemben állnak veled, nem tudják mit tesznek. És azok, akik lehúzzák Jézust, az egyházat és a keresztyénséget? Ők sem tudják, mit tesznek. Úgy kell imádkoznod neked is, hogy „Atyám, bocsáss meg nekik", hogy akkor is tudj szeretni, amikor támadás alatt vagy, és hogy még több erőd legyen harcolni az igazi ellenséggel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha Sátán áll az emberek gonosz tettei mögött, akkor Isten miért tartja mégis felelősnek az embereket azért, amit tesznek?
  • Hogyan hat rád fizikailag, érzelmileg és lelkileg az, amikor meg tudsz bocsátani az ellenségednek? 
  • Melyek azok a területek az életedben, ahol gyengébb vagy és így Sátán könnyebben tud támadni? Kérd Istent, hogy növekedni tudj hitben ezen a területen, és hogy erősítsen meg, hogy szilárdan meg tudj állni.

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.02.08., fordította: Semjéni Mariann)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása