Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nyugtalanságod helyére Isten békéje lépjen

2019. március 17. 03:00 - gabormel

„Szükségtelen olyan keményen dolgoznotok kora reggeltől késő estéig, félve attól, hogy éhen haltok; mert Isten azt akarja, hogy akiket Ő szeret, kipihenjék magukat.” (Zsoltárok könyve 127:2, TLB fordítás)

shutterstock639861148-768x512.jpg

Tudtad, hogy a juhok nem szeretnek lefeküdni? Pedig így van. És mi is hozzájuk hasonlítunk! Azonban ha nem lassítasz, Isten fogja megtenni helyetted. Azt tenni, amit Isten mond – például, időt szánni a pihenésre  – nemcsak helyes dolog, de az egyetlen módja is annak, hogy egészségesek maradjuk.

A Zsoltárok könyve 127:2-ben a következő olvasható: „Szükségtelen olyan keményen dolgoznotok kora reggeltől késő estéig, félve attól, hogy éhen haltok; mert Isten azt akarja, hogy akiket Ő szeret, kipihenjék magukat.” (TLB fordítás).

Isten azt akarja, hogy hagyj fel azzal, hogy mindig elkóborolsz és letérsz a helyes útról. A nyughatatlanság kimerüléshez vezet – fizikai, érzelmi és szellemi fáradtsághoz. Sokkal több alvás szükséges az utóbbi kettő kipihenéséhez.

Isten egyik héber neve Jehova Shalom. A Shalom békét jelent. A Jehova Shalom pedig azt jelenti, hogy „Én vagyok a Béke Istene”. Jézus ezt mondja a János evangéliumának 14:27 igeversében: „Egy ajándékot hagyok itt nektek, az elme és a szív békességét. És az a békesség, amit én adok, olyan ajándék, amilyet a világ nem tud adni. Tehát ne legyetek nyugtalanok és ne féljetek.” (NLT fordítás).

Amikor Isten azt mondja, „a béke ajándékát nyújtom neked”, akkor Ő azt komolyan is gondolja. Ez nem olyan, amiért meg kell dolgoznod, amit ki kell érdemelned vagy amiért könyörögnöd kell. A békességnek semmi köze nincs a problémáktól mentes élethez. Ez egyszerűen egy ajándék, amelyet csak el kell fogadnod. Már ma is elérhető számodra.

„Fáradt vagy? Kimerült? Kiégtél a vallásosságtól? Gyere hozzám! Tarts velem, és visszanyered az életed! Megmutatom, hogyan kell igazán pihenni. Sétálj velem és dolgozz velem – nézd meg, én hogy csinálom! Tanuld meg a kegyelem természetes ritmusait! Nem fogok olyan terhet adni, amely nehéz vagy amelynek viselésére alkalmatlan lennél. Maradj velem, és megtanulsz szabadon és könnyedén élni! (Máté evangéliuma, 11:28-30, The Message fordítás).

Jézus azt mondja, ha Őt követed, megkönnyíti a terheidet. Megpihenhetsz az Ő ígéretében.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan lehetséges az, hogy valakinek békessége van a gondok és problémák közepette is?
  • Lehet, hogy a pihenés a legszellemibb dolog, amit ma tehetsz. Mi akadályoz meg abban, hogy pihenj, amikor szükséges, még ha csak egy kis időt is?
  • Valld be Istennek az okot, amiért túl sok munkát vállalsz, hogy stressz helyett áldás legyen az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása