Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten az életedben lévő rosszat jóra akarja változtatni

2019. március 18. 03:00 - Lilla:)

"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhívott az ő szándéka szerint." (Róma 8:28., NIV fordítás)

Turning Bad Requirements into Good Requirements

Mindannyian megtört emberek vagyunk és egyikünk sem tökéletes. Néha akarva vagy akaratlanul is, de megbántjuk egymást. Az élet nem igazságos, sokszor ártatlan emberek szenvednek. Mindannyiunkat ért már  igazságtalan vagy előítéletes bánásmód.

Te hogyan reagálsz erre, te mit teszel ilyenkor? Ha folyton ezen jár az eszed, rágódsz rajta és emészted magad, az nem tesz jót a lelkednek. Ha folyamatosan neheztelsz másokra amiatt, amit veled tettek, azzal a saját lelkednek ártasz és így rossz gondolataid, rossz érzéseid vagy rossz döntéseid lesznek. Ha neheztelsz, ha keserűség van benned, ha megtorlást vagy bosszút akarsz, az téged fog tönkretenni.

A Biblia azt mondja, hogy Isten igazságot szolgáltat. Isten ítélni fog majd egy nap és igazságot szolgáltat azoknak, akikkel rosszul bántak, akiket rosszul ítéltek meg vagy akikkel igazságtalanok voltak. Ne akarj elégtételt venni magadért: "Soha ne vegyetek elégtételt magatokért. Azt hagyjátok Istenre, mert ő azt mondta, hogy mindenkinek megfizet majd a szerint, amit érdemel." (Róma 12:19, TLB fordítás).

Ha haragot őrzöl magadban, az elvakít és nem látod tőle, hogy mennyi mindent tett már az életedben Isten. Vakká tesz és nem látod az igazságot. Nem látod meg a körülötted lévő emberek szükségeit. A lelked nem tud addig helyreállni, amíg el nem engeded a sérelmeidet. Ebben akar Jézus segíteni neked. Isten helyre akarja állítani a lelkedet – az életedben lévő rosszat jóra akarja változtatni.

A Róma 8:28 ezt mondja: "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhívott az ő szándéka szerint." (NIV ford.).

Természetesen tudjuk, hogy nem minden jó, ami velünk történik. Azonban képes Isten a rossz dolgokat jóra változtatni? Igen! A bűneidből és hibáidból is ki tud hozni valami jót? Igen! A gyengeségeidet és a megtört akaratodat is tudja valami jóra használni? Igen! A jóból bárki képes jót csinálni, viszont egyedül Isten képes a rosszat jóra fordítani!

A fájdalmaidat szentséggé, a sebeidet bölcsességgé formálja, a téged ért támadásokat és sérelmeket pedig arra használja, hogy eltüntesse az életedből a hazugságokat.

Amikor elhiszed, hogy Isten képes jóra fordítani a nagyon rossz dolgokat is, akkor elkezdi majd újjáépíteni a lelkedet - átformálja a rossz gondolkodásmódodat, a sérült érzelmeidet és a megtört akaratodat.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Kik azok az emberek és mik azok a helyzetek, amik belül felemésztenek, mert elkövettek ellened valamit vagy mert nem tettek meg érted valamit?
  • Milyen árat kell fizetned azért, hogy állandóan ezzel a sérelemmel (vagy ezekkel a sérelmekkel) foglalkozol?
  • Amikor valaki másért imádkozunk és ráhangolódunk arra, ahogy Isten érez irántuk, akkor lehetetlen, hogy továbbra is ellenszenvet érezzünk az iránt a személy iránt. Írd le azoknak a nevét, akik az első kérdésnél eszedbe jutottak és áld meg őket.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása