Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csak egy mód van arra, hogy megszabadulj a bűntudattól

2019. március 19. 03:00 - daniella_89

"Pedig a mi vétkeink miatt szegezték fel, a mi bűneink miatt törték össze... Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, Mindenki a maga útját járta, De az Úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért." (Ézsaiás 53:5-6 NASB fordítás)

crosssins-1.jpg


Mindannyiunknak jó oka van arra, hogy bűntudata legyen. Nincs senki, aki mindent jól csinálna! Megbántunk másokat. Önzően viselkedünk. Legtöbbször azoknak mondjuk a leggorombább dolgokat, akiket a legjobban szeretünk.

Ahogy nem tudod elrejteni Isten elől a bűneidet, úgy a bűn felett érzett bűntudatod sem marad rejtve előtte. Ráadásul, ha takargatod a bűn miatt feltörő érzéseid, elkezdenek belülről emészteni.

Csak egy mód van rá, hogy megszabadulj a bűntudattól: valld meg a bűneidet, és bízz Isten megbocsátásában. A megvallani szó a Bibliában a görög homologeo. A "homo" azt jelenti, azonos. A "logeo" azt jelenti, beszélni. Tehát a megvallás egyszerűen annyit tesz, mint egyetérteni Istennel. "Igazad van, Istenem! Hibáztam!"

Mindenért, amit rosszul csinálsz - beleértve azokat, amiket ma este, holnap, jövő héten vagy akár 10 évvel később teszel -, annak árát Jézus már megfizette. Ez Isten jósága.

Jézus minden bűnödet magára vette. Megajándékozott az Ő jóságával, tisztességével, és becsületességével. Ez a Biblia legalapvetőbb igazsága: a széttört lelked Benne újra egésszé válik.

A Biblia azt mondja az Ézsaiás 53:5-6-ban:"Pedig a mi vétkeink miatt szegezték fel, a mi bűneink miatt törték össze... Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, Mindenki a maga útját járta, De az Úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért." (NASB fordítás)

Ha nem érzed, hogy a bűneid meg vannak bocsátva, az azt jelenti, hogy még nem értetted meg teljesen Isten jóságát. Amikor Jézus meghalt, Ő elvette az összes bűnödet, a tenger legmélyebb részébe vetette, és kitette a "Horgászni Tilos!" táblát. Ha már megvallottad bűneid Istennek, miért kotornád ki onnan újra, amikor Isten már megbocsátotta és meg sem emlékezik róla?

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Melyek azok a gyakori, de egészségtelen módok, ahogy a bűntudatunkat kezeljük?
  • Van olyan vétked, amit ma el kell engedj? Mi tart vissza ennek a döntésnek a meghozatalától?
  • Mit gondolsz, miért az öröm a természetes következménye annak, ha megérted Isten kegyelmét?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása