Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízd Istenre a védelmedet!

2019. március 29. 03:00 - Lilla:)

"Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára." (Zsoltárok 23:5., Újfordítás)

Dávid Király tudta, hogy milyen érzelmi, szóbeli vagy fizikai támadás alatt lenni. Fiatalemberként őt kente fel Sámuel próféta Izrael következő királyává úgy, hogy Saul még uralkodott. Annak ellenére, hogy Dávid hűségesen szolgálta őt, Saul féltékeny volt az eljövendő királyra és úgy döntött, hogy megöli. Dávidnak barlangokban kellett bújkálnia Saul elől, miközben mindenféle hazugságok terjengtek róla a királyságban. Ennek ellenére Dávid száját sosem hagyta el bántó szó Saul királyról. Sosem viszonozta a rosszat, hiszen Isten arra készítette fel Dávidot, hogy olyan király legyen, aki Isten szíve szerint él.

Dávid azt mondta: "Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára." (Zsoltárok 23:5., Újfordítás)

Úgy hangzik mintha túl lett volna terhelve Dávid? Nem! Nem használta fel minden energiáját arra, hogy vigyázzon magára, mivel bízott abban, hogy Isten megőrzi.

Óriási hitet és nagy alázatot követel nyugodtnak lenni és Istenben bízni, amikor támadás ér minket; amikor nem értenek meg és pletykákat terjesztenek rólad. Amikor ilyen dolog történik, minden sejted azt súgja, hogy kelj fel és tegyél valamit ellene. Hogyan kezeled azokat az embereket, akik bántanak téged? Sehogy. Engeded, hogy Isten foglalkozzon velük.

Bízz Istenben, hadd legyen ő a védelmeződ.

Isten viszont nem csak megvédeni akar, szeretne veled kapcsolatot kialakítani: "Tárt karokkal fogadsz majd bennünket, amikor oltalomért hozzád futunk. Mulassunk egész este! Állíts őrt ünnepségünk idejére" (Zsoltárok 5:11., The Message fordítás).

Ez egy ünnepély vagy egy buli, alkalmatlannak tűnő időben - nem csak akkor, amikor jó dolgok történnek, akkor is, amikor támadás ér.

Isten azt mondja: "Tudom, hogy most éppen csatában állsz. Harcolsz a munkádért. Küzdesz az egészségedért. Harcolsz a józanságodért, a méltóságodért. Míg a küzdelem folyik, szeretnék egy kis ünnepélyt tartani számodra bátorítás gyanánt." Ez egy buli a csatatéren.

Ha Isten gyermeke vagy, a mennyei Atyád büszke rád. A kritikák lehet, hogy megbántanak, rágalmaznak, figyelmen kívül hagynak vagy gúnyolódnak rajtad, azonban Isten áldásának az útjába nem állhatnak.

"Elhozott ünnepségének helyszínére és a szeretet zászlaját emelte fölém" (Énekek éneke 2:4., TEV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen csatában állsz épp most? Mikkel kell szembenézned?
  • Mit kell elengedned, amikor átadod magad Isten védelmezésének?
  • Hogyan segít a küzdelemben, ha a csata közepette megpihensz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása