Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megáld minket, hogy áldássá lehessünk mások számára

2019. április 06. 03:00 - ReveSz

 "Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt. Vagyonukat és javaikat eladták, szétosztották mindenkinek: ahogyan éppen szükség volt rá."  Cselekedetek 2:44-45 NIV fordítás

sports-sunlight-trees-forest-leaves-women-outdoors-640468-wallhere_com.jpg

Senki sem volt annyira áldozatkész mint a korai gyülekezet. Az Apostolok Cselekedetei 2:44-45-ben azt mondja a Biblia: "Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt. Vagyonukat és javaikat eladták, szétosztották mindenkinek: ahogyan éppen szükség volt rá." Ezen korai keresztények nemcsak a pénzünket adták oda, mindennel nagylelkűek voltak, amilyük csak volt. Azt mondhatnád, hogy ők radikálisan nagylelkűek voltak.

Min mennének keresztül a gyülekezeteink ha mi is ilyen radikálisan nagylelkűek lennénk? A Biblia mondja, hogy mi vagyunk a sáfárai - vagy menedzserei - mindannak amit Isten nekünk adott. Felelősek vagyunk oly módon használni az adottságainkat, hogy az az Isten királyságát szolgálja.

Isten nem csak a saját szórakozásodra adta az adottságaidat neked, sokkal inkább azért, hogy változást hozz a világba magad körül. Isten sosem azért áld meg, hogy csak üljünk azon amink van. Megáld, hogy áldássá lehessünk mások számára.

Ez egy reményteljes, bátorító igazság, melyre emlékezhetünk egész évben, mert a nagylelkűség nem egy olyan dolog, amit csak Hálaadás napján vagy Karácsonykor gyakorolhatunk. Találj utakat ahhoz, hogy hogyan légy rendkívül nagylelkű, és hogyan légy hatással a gyülekezetedben lévő emberekre, az emberekre a közösségedben, és az emberekre akiket Isten tudatosan helyezett az életedbe.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változna meg az életed ha rendkívül nagylelkűvé változnál? Hogyan nézne ki?
  • Amikor küzdesz a nagylelkűséggel, mi miatt hezitálsz, hogy többet adj?
  • Isten azért áld meg, hogy áldássá lehessünk mások számára - erre az igazságra alapozva milyen gyakorlati lépést tehetnél meg már ezen héten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása